Hoe Kies Je Een Professionele Spiegelreflexcamera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Professionele Spiegelreflexcamera
Hoe Kies Je Een Professionele Spiegelreflexcamera

Video: Hoe Kies Je Een Professionele Spiegelreflexcamera

Video: Hoe Kies Je Een Professionele Spiegelreflexcamera
Video: Best DSLR Camera - entry level and professional - how to choose digital slr camera in 5 easy steps 2024, April
Anonim

Professionele spiegelreflexcamera's hebben een hoge kwaliteit van de resulterende foto's. Ze zijn multifunctioneel en hebben de voorkeur van fotografieprofessionals en actieve amateurfotografen. Waar moet je op letten bij het kiezen van zo'n camera, welke mogelijkheden hebben ze?

Hoe kies je een professionele spiegelreflexcamera
Hoe kies je een professionele spiegelreflexcamera

instructies:

Stap 1

Bekijk welk formaat sensor de camera heeft die je wilt kopen. Een matrix is een halfgeleiderwafer die uit vele pixels bestaat. Kortom, de kwaliteit van de afbeelding hangt af van de grootte. Hoe groter het is, hoe meer licht er binnenkomt, hoe minder geluid het geeft. Naast de grootte moet je letten op de resolutie van de matrix. Resolutie zegt uit hoeveel pixels de matrix bestaat, en dus hoe groot een pixel heeft. Hoe kleiner de pixel, hoe minder licht erop valt, vandaar de ruis. Maar de pixel mag ook niet groot zijn, anders ziet de afbeelding eruit als een mozaïek met grote korrel. Een ander belangrijk kenmerk van de matrix is de gevoeligheid (ISO). Hoe hoger de lichtgevoeligheid van de camera, hoe helderder deze zal zijn bij weinig licht.

Stap 2

Kies een lens. Het belangrijkste kenmerk van de lens is de fotokracht. De helderheid, scherpte en afwezigheid van vervorming in toekomstige foto's hangen ervan af. Lenzen zijn onderverdeeld in telelens en groothoeklens. Met lenzen met lange focus kunt u verre objecten fotograferen, groothoeklenzen maken panoramische opnamen. Houd er bij het kopen rekening mee dat de lens en camerabody van hetzelfde merk moeten zijn, anders passen ze mogelijk niet in elkaar.

Stap 3

Kijk of uw DSLR een optische stabilisator heeft. Het elimineert wazige foto's van handbewegingen bij het maken van foto's. Er zijn twee opties voor stabilisatie: ingebouwd in de cameralens of ingebouwd in de camera op basis van sensorverschuiving. De tweede wordt als beter beschouwd, omdat het mogelijk wordt om elke optica te gebruiken.

Stap 4

Let op de sluitertijd en digitale verwerkingssnelheid. Eenvoudige spiegelreflexcamera's nemen 3 frames per seconde, professionele - ongeveer 8 frames per seconde.

Stap 5

Houd er rekening mee dat wanneer je een vrij duur item koopt, je het vaak en lang zult gebruiken, dus je moet de kwaliteit van de body, het ontwerp en het uiterlijk van de camera waarderen.

Aanbevolen: