Hoe Kies Je Een Professionele Camcorder?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Professionele Camcorder?
Hoe Kies Je Een Professionele Camcorder?

Video: Hoe Kies Je Een Professionele Camcorder?

Video: Hoe Kies Je Een Professionele Camcorder?
Video: How to Choose Your Beginner Video Camera (for Filmmaking) 2024, April
Anonim

Tegenwoordig wordt niemand meer verrast met een videocamera. Dit wonder van technologie is nu niet alleen aanwezig onder televisiemensen, maar ook onder gewone gebruikers die belangrijke momenten in het leven willen documenteren. Maar als je je voor thuisgebruik kunt beperken tot een amateurvideocamera, dan heb je voor serieuzere activiteiten een professioneel model nodig.

Hoe kies je een professionele camcorder?
Hoe kies je een professionele camcorder?

instructies:

Stap 1

Camcorders zijn niet alleen professioneel en gewoon. Er is nog een ander type - semi-professioneel, die qua functionaliteit dicht bij professionele zijn en door gevorderde amateurs en zelfs sommige operators worden gebruikt voor het filmen van rapporten. Werk je niet als telefoniste in een grote televisiestudio, maak dan gerust een keuze voor een semi-professionele videocamera, want die geeft veel betere kwaliteit dan huishoudmodellen.

Stap 2

Semi-professionele camera's hebben een goede drie-matrixlens (CCD's van minimaal 1/4") met een diameter van 58 mm of meer. Dergelijke parameters zorgen voor een hoge gevoeligheid en bijgevolg een uitstekende opnamekwaliteit, zelfs in het donker, wat een probleem voor de meeste huishoudelijke camcorders. Professionele camera's hebben ook drie matrixen met een minimale grootte van 1/2 ", zonder LCD-scherm en autofocus, maar met verwisselbare lenzen. Dergelijke camera's zijn veel zwaarder dan semi-professionele camera's en natuurlijk veel duurder. Daarom, zelfs als u geld verdient door te filmen, haast u niet om een dergelijk model te kopen - een semi-professioneel model biedt u alle benodigde functies en opnamen van hoge kwaliteit.

Stap 3

Semi-professionele camera's wegen van twee tot vier kilogram, ze worden op de schouder gemonteerd en in de hand gehouden. In tegenstelling tot huishoudelijke modellen hebben semi-professionele modellen altijd een handvat om ze gemakkelijk te kunnen dragen. Een "kanon" (directionele microfoon) of een standaardmicrofoon bevindt zich meestal voor het handvat. Semi-professionele camera's nemen op cassettes op, hoewel je tegenwoordig ook op flits gebaseerde camera's kunt vinden. Dergelijke camcorders zijn verkrijgbaar bij Panasonic, Canon, Sony. Hun informatie wordt vastgelegd in AVCHD-formaat (resolutie 1920 x 1080).

Stap 4

Een semi-professionele videocamera heeft noodzakelijkerwijs een ZOOM-functie, die zowel digitaal als optisch kan zijn. Merk op dat er zeer weinig digitale effecten zijn in semi-professionele modellen, aangezien professionele opnamen bijna altijd "schoon" worden gedaan, zodat ze later indien nodig met andere middelen kunnen worden verwerkt, omdat opnamen met ingebouwde effecten niet kunnen worden gewist.

Aanbevolen: