Waarin Verschilt Een Professionele Camera Van Een Semi-professionele Camera?

Inhoudsopgave:

Waarin Verschilt Een Professionele Camera Van Een Semi-professionele Camera?
Waarin Verschilt Een Professionele Camera Van Een Semi-professionele Camera?

Video: Waarin Verschilt Een Professionele Camera Van Een Semi-professionele Camera?

Video: Waarin Verschilt Een Professionele Camera Van Een Semi-professionele Camera?
Video: Overstappen naar een mirrorless camera 2024, April
Anonim

Een professionele camera verschilt niet alleen van een semi-professionele camera in prijs, maar ook in andere kenmerken en functies. Dit zijn bijvoorbeeld een matrix, een lens, verschillende instellingen, een sluiter en meer.

Waarin verschilt een professionele camera van een semi-professionele camera?
Waarin verschilt een professionele camera van een semi-professionele camera?

instructies:

Stap 1

In een professionele camera komt de afmeting van de matrix overeen met de standaard afmeting van een filmframe en is gelijk aan 24 x 36 mm. Voor een semi-professionele camera is dat 60% van het filmformaat en dus bijna anderhalf keer minder. Uiteraard is hier de afstand tussen de elementen van de lichtgevoelige matrix of de zogenaamde pixels kleiner. Ze warmen meer op, vandaar de lagere kwaliteit van de beelden. Hete pixels verschijnen trouwens niet alleen bij verhitting, maar ook bij hoge ISO's en lange sluitertijden. Bovendien, als er veel pixels in de matrix zitten, wil dit helemaal niet zeggen dat dit goed is. Het aantal pixels is geen kenmerk om op te letten bij het kiezen van een camera. Professionele apparatuur heeft er mogelijk minder van dan semi-professionele apparatuur. Houd er ook rekening mee dat er onder professionele camera's camera's zijn met zogenaamde afgeknotte matrices.

Stap 2

Het volgende criterium dat een semi-professionele camera onderscheidt van een professionele is de lens. Bij professionele camera's heeft de lens betere en snellere optiek. Dit, in combinatie met de volformaat sensor, levert schitterende beelden op. Meestal heeft zo'n lens een diafragma dat werkt in het f 8-11-bereik. De lens verschilt niet alleen in diafragmaverhouding, maar ook in scherpte, groothoek focus. Dergelijke lenzen kunnen worden gebruikt op semi-professionele camera's, maar hun potentieel wordt meestal maar voor de helft benut. Daarom hebben amateur- en semi-professionele camera's speciale lenzen die zijn ontworpen voor kleinere sensoren.

Stap 3

In semi-professionele camera's zijn er vooraf ingestelde scèneprogramma's, waardoor amateurs goede foto's kunnen maken in relatie tot bepaalde opnameomstandigheden, in professionele camera's zijn dergelijke opties niet. Omdat deze apparatuur wordt gebruikt door mensen die weten wat ze nodig hebben en wat ze willen van fotografie. Ze gebruiken hun eigen instellingen, stellen zelf het diafragma, de gevoeligheid en andere kenmerken in. Een ander verschil tussen een professionele camera en een semi-professionele camera is de grotere sluiterhulpbron. Het is ontworpen voor dergelijke apparatuur voor een bepaald aantal bewerkingen. De fabrikant specificeert altijd de bron van de sluiter in het paspoort. Daarom kent de professionele fotograaf dit cijfer en verwacht hij het vereiste aantal opnamen te maken voordat de sluiter het begeeft.

Stap 4

Een professionele camera onderscheidt zich ook door de aanwezigheid van diverse accessoires. Dit zijn bijvoorbeeld lenzen. Ze worden apart verkocht. Ze hebben verschillende kenmerken en professionele fotografen kopen ze voor specifieke behoeften. Met verwisselbare lenzen kun je bijvoorbeeld onderwerpen op grote afstand fotograferen. Als in een semi-professionele camera de zoom het object dichterbij kan brengen, wordt deze rol hier gespeeld door de lens.

Stap 5

Flash. Ze kunnen ook extra worden gekocht en ze kunnen een ander vermogen hebben en verschillende kenmerken hebben. Ook in de uitverkoop kan een professionele fotograaf verschillende modules kopen waarmee hij foto's van hoge kwaliteit kan maken. Het kan bijvoorbeeld een module zijn die bestaat uit een platte elektronisch gestuurde sluiter, of een spiegelmodule die het gebruik van verschillende lenzen mogelijk maakt.

Aanbevolen: