Hoe Kies Je Een Digitale Professionele Camera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Digitale Professionele Camera
Hoe Kies Je Een Digitale Professionele Camera

Video: Hoe Kies Je Een Digitale Professionele Camera

Video: Hoe Kies Je Een Digitale Professionele Camera
Video: ULTIMATE 2021 Camera Buying Guide! 2024, April
Anonim

Momenteel kan alleen een spiegelreflexcamera worden beschouwd als een professionele digitale camera. Er zijn redelijk succesvolle ontwikkelingen waarbij er geen omvangrijk deel met een spiegel is, maar tot nu toe bereiken ze niet het niveau dat DSLR's al lang hebben bereikt. Beginnende fotografen moeten letten op het aantal vooraf ingestelde en ervaren modi - op het comfort van het gebruik van de camera en de aanwezigheid van nieuwe extra functies daarin in vergelijking met eerdere modellen.

Hoe kies je een digitale professionele camera
Hoe kies je een digitale professionele camera

instructies:

Stap 1

U kunt een camera kiezen op basis van de specificaties op internet, maar probeer voordat u koopt, verschillende modellen in uw handen te houden. Je moet comfortabel zijn bij het gebruik van deze specifieke camera, anders is het moeilijk om goede foto's te verwachten. Een van de belangrijkste parameters van gemak is de zoeker. De klassieker is de optische zoeker, maar in sommige modellen zit er ook een elektronische, waarmee je net als bij compactcamera's het beeld op het display op de camera kunt bepalen. Het is handig voor beginners om erachter te komen of de camera verschillende vooraf ingestelde opnamestanden heeft. Je leert niet meteen hoe je dit alles handmatig correct instelt, dus goede automatische standen zullen in het begin zeker geen kwaad.

Stap 2

De matrix, of sensor, is een van de belangrijkste parameters in een professionele camera. Het is van haar dat voor het grootste deel afhangt van hoe hoogwaardig de foto's zullen zijn. En het is niet alleen een kwestie van toestemming. Kenmerken zoals de gevoeligheid van de sensor en het type zijn belangrijk. Weet u niet precies wat u nodig heeft, kies dan voor een CCD-matrix voorzien van een stofbeschermingssysteem. Veel megapixels is natuurlijk goed, maar de fysieke grootte van de matrix is veel belangrijker. Als het klein is, zal het beeld ruis bevatten. Daarom, als de matrix van de twee camera's even groot is, kies dan degene met een lagere resolutie, omdat de kleur erop beter zal zijn en er minder ruis zal zijn. Gevoeligheid wordt gemeten in ISO - hoe hoger hoe beter. Maar in de praktijk is hoge gevoeligheid zelden nodig door iemand anders dan verslaggevers, dus als u de voorkeur geeft aan geënsceneerde fotografie, kunt u deze parameter verwaarlozen.

Stap 3

De camera is te koop met een fabriekslens, dit pakket heet Kit. Los van de lens wordt de camera in vakjargon een "karkas" of "doos" genoemd. Hoe duurder de camera, hoe beter de lens erbij zit. Voor goedkope DSLR's zijn basislenzen erg zwak. Het kiezen van de optiek die u nodig heeft, is een aparte en zeer serieuze zaak.

Stap 4

Focus op de vereisten van je camerawerkstijl en je favoriete genre. Als u de voorkeur geeft aan sequentiële opnamen, dan is een belangrijke parameter het aantal frames per seconde en de inschakeltijd van de camera (tijd van gereedheid om te werken). Sluitertijd is belangrijk voor elke fotograaf. Deze fracties van een seconde kunnen ervoor zorgen dat je camera te laat komt, zodat een goede opname wordt gemist.

Stap 5

Bij de camera worden vaak diverse extra accessoires meegeleverd. In theorie kun je deze allemaal zelf aanschaffen, ze hebben geen invloed op de camera zelf. Maar alles in de kit komt veel goedkoper uit, bovendien is het handiger om de hele set nuttige items in één keer te kopen en ze later niet één voor één te zoeken. Tot dit soort apparatuur behoren flitsers, lichtfilters en kappen, soms statieven, geheugenkaarten, een afstandsbediening en nog wat.

Aanbevolen: