Hoe Kies Je Een Spiegelreflexcamera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Spiegelreflexcamera
Hoe Kies Je Een Spiegelreflexcamera

Video: Hoe Kies Je Een Spiegelreflexcamera

Video: Hoe Kies Je Een Spiegelreflexcamera
Video: How to Choose Your First Film Camera 2024, Maart
Anonim

Het kiezen van een DSLR is een lastige zaak. Het is pas op het eerste gezicht dat ze allemaal hetzelfde zijn. In feite is elke camera uniek. U kunt een camera kiezen op basis van uw wensen en eisen. Het heeft geen zin om een professioneel model te kopen voor 100-200 duizend roebel als je nog nooit een DSLR in handen hebt gehad. En de professionele fotograaf hoeft ook geen instapcamera te kopen, omdat deze totaal niet aan zijn eisen en vaardigheidsniveau voldoet. Vervolgens zullen we het hebben over hoe je een camera voor jezelf kiest en waar je op moet letten bij het kiezen.

Hoe kies je een spiegelreflexcamera
Hoe kies je een spiegelreflexcamera

instructies:

Stap 1

Als je informatie zoekt over het kiezen van een camera, dan ga je hoogstwaarschijnlijk je eerste DSLR kopen. Daarom zijn professionele modellen het overwegen niet waard. Na een tijdje kom je bij hun aankoop. Je moet altijd met jongere modellen aan de slag. De meest voorkomende en geschikte camera's zijn NIKON D60, NIKON D70, NIKON D3000, NIKON D3100, NIKON D5000, NIKON D5100, CANON EOS 1000D, CANON EOS 1100D, CANON EOS 500D, CANON EOS 550D, CANON EOS 600D, SONY DSLR-A330, SONY DSLR-A380L, SONY DSLR-A290L, SONY DSLR-A230Y, SONY DSLR-A390L, SONY DSLR-A500L.

Stap 2

Ze hebben alle aanpassingsopties die een beginner nodig heeft. Niet te hoge, maar voldoende indicatoren van lichtgevoeligheid (ISO), kleurtemperatuur, vuursnelheid, scherpstelsnelheid, etc. sta een beginner toe om soepel "het onderwerp in te voeren" en geleidelijk uit te zoeken wat wat is, waar het voor is en hoe het te gebruiken.

Stap 3

De grootte van de matrix is natuurlijk van belang, maar als je ervoor kiest om je er alleen op te concentreren. Als je van je foto meer wilt maken dan alleen "een foto maken", zorg er dan voor dat de camera niet alleen foto's kan maken in.jpg-formaat, maar ook in.raw-formaat. Dit formaat biedt grote mogelijkheden voor fotoverwerking. Houd het apparaat in uw handen, het moet in uw handpalm "liggen", met u versmelten. Als de camera fysiek oncomfortabel voor je is, heb je daar tijdens het fotograferen altijd last van. Sommige modellen hebben een helpmenu voor degenen die de camera voor het eerst oppakken. Het is niet nodig, maar wel erg handig.

Stap 4

In de regel worden juniormodellen bij aankoop geleverd met kitlenzen. Kitovy is een fabriekslens met gemiddelde prestaties en een laag diafragma. Maar voor de eerste ervaring is het voldoende om vertrouwd te raken met de nieuwe techniek. Later kunt u de lens kiezen die bij u past, of zelfs meerdere.

Stap 5

Ga winkelen met uw geheugenkaart voordat u koopt. Kijk naar verschillende camera's, plaats je geheugenkaart en maak meerdere foto's met verschillende instellingen of in verschillende modi. U zult dus persoonlijk de prestaties, vuursnelheid, ergonomie en het gemak van de camera waarderen. En thuis kunt u de foto's op een computer bekijken en ook de kleurweergave, het ruisniveau, de helderheid en andere nuances evalueren. Na een persoonlijke "kennismaking" zal het voor u veel gemakkelijker zijn om een keuze te maken.

Aanbevolen: