Hoe De Transistor Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Transistor Aan Te Zetten?
Hoe De Transistor Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Transistor Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Transistor Aan Te Zetten?
Video: Electronic Basics #22: Transistor (BJT) as a Switch 2024, Mei
Anonim

Bipolaire transistors zijn er in npn- en pnp-structuren. Het is het handigst om ze in te schakelen volgens het algemene zenderschema. Afhankelijk van de toepassing kan de transistor worden gemaakt om te werken in een sleutel- of lineaire modus.

Hoe de transistor aan te zetten?
Hoe de transistor aan te zetten?

instructies:

Stap 1

Ongeacht de modus waarin de transistor zal werken, sluit de emitter rechtstreeks aan op de gemeenschappelijke draad en de collector via de belasting op de voedingsbus. Als het apparaat een n-p-n-structuur heeft, moet er een positieve spanning op de voedingsrail staan, en als p-n-p negatief is. Zorg ervoor dat de transistorparameters (toegestane stroom in de staat, toegestane spanning in de uit-stand, vermogensdissipatie) voldoende zijn om de aangesloten belasting te regelen.

Stap 2

Om de transistor in de sleutelmodus te openen, legt u via een weerstand een voedingsspanning op de basis. Selecteer de weerstand zodat de basisstroom iets hoger is dan het getal dat wordt verkregen als de nominale belastingsstroom wordt gedeeld door de versterking van de transistor. Als de basisstroom te laag is, zal het apparaat oververhit raken, omdat het niet volledig open zal zijn, en als het te groot is, van de basisstroom zelf.

Stap 3

Om de transistor in analoge modus te zetten, past u een bias toe op de basis. Om dit te doen, sluit het ook aan op een stroombron via een weerstand, maar selecteer deze keer de weerstand zodat de spanning op de collector van de transistor ten opzichte van de gemeenschappelijke draad gelijk is aan de helft van de voeding. Dan wordt ongeveer 50% van het vermogen aan de belasting gedissipeerd en de resterende 50% aan het apparaat zelf. Gebruik een radiator om oververhitting te voorkomen.

Stap 4

Bij gebruik van een transistor onder omstandigheden van temperatuurverandering in een breed bereik, zal het nodig zijn om thermische stabilisatie van zijn modus te garanderen. Sluit hiervoor de bovenste klem van de voorspanningsweerstand aan op de collector in plaats van op de voedingsbus.

Stap 5

Breng een variabel stuursignaal aan op de basis van de transistor die in lineaire modus werkt via een condensator. Als de trap geen uitgang is, gebruik dan een weerstand als belasting en verwijder ook het uitgangssignaal van de collector via een condensator. In deze vorm kan het naar de volgende fase worden gevoerd.

Aanbevolen: