Hoe De Gps-ontvanger Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Gps-ontvanger Aan Te Zetten?
Hoe De Gps-ontvanger Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Gps-ontvanger Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Gps-ontvanger Aan Te Zetten?
Video: How to use the Leica GS18 T GNSS RTK rover 2024, Mei
Anonim

Navigators zijn heel handig in gebruik: ze kunnen je gemakkelijk oriënteren op het terrein en je de weg wijzen naar elke plaats op de kaart, waarbij ze snel een route uitzetten. Als u echter al een GPS-ontvanger heeft, hoeft u geen navigator te kopen.

Hoe de gps-ontvanger aan te zetten?
Hoe de gps-ontvanger aan te zetten?

instructies:

Stap 1

In dit geval moet u de gps-ontvanger aansluiten op een computer of PDA met een Bluetooth-zender. Activeer de bluetooth-service op je PDA of computer. Ga hiervoor naar het menu dat verantwoordelijk is voor de Bluetooth-instellingen en klik op de knop "Inschakelen" of "Activeren". Zoek naar apparaten en voeg de gps-ontvanger toe aan de gevonden apparaten om verbinding mee te maken.

Stap 2

Configureer de COM-poort voor de navigatiesoftware zodat deze de aangesloten GPS-ontvanger kan herkennen. Om dit te doen, moet je een virtuele COM-poort maken, die het navigatieprogramma daadwerkelijk verbindt met een bluetooth-ontvanger.

Stap 3

Configureer de COM-poort van uw PDA. Voer hiervoor de poortnaam en de gebruikte snelheidswaarde in. Dus voor de Asus A632 of A636 PDA zijn de instellingen als volgt: COM 5 en snelheid 4800; voor PDA FS N500, N520 en N560 - COM 8 en 9600; voor HP rx5730 - COM 7 en 9600. De instellingen voor uw PDA vindt u op internet.

Stap 4

Als u een computer of PDA gebruikt, zal het hulpprogramma GPSinfo (deze vindt u in het pakket van de ontvanger) u helpen. Installeer dit hulpprogramma in het besturingssysteem van uw computer of PDA, start het vervolgens en klik op de knop COM-poorten scannen. Het hulpprogramma controleert de bestaande COM-poorten en geeft de poort voor de ontvanger aan.

Stap 5

Het hulpprogramma GPSinfo heeft ook de mogelijkheid om de werking van uw gps-ontvanger te diagnosticeren. Als de diagnose is gelukt, start u het navigatieprogramma en gaat u naar de instellingen om de aangesloten ontvanger aan te geven. Als u deze software niet beschikbaar heeft, kunt u deze vinden op spaces.ru. In de regel is het niet moeilijk om de gps-ontvanger aan te zetten, aangezien alle standaardinstellingen in de communicator staan.

Aanbevolen: