Hoe De Mixer Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Mixer Aan Te Zetten
Hoe De Mixer Aan Te Zetten

Video: Hoe De Mixer Aan Te Zetten

Video: Hoe De Mixer Aan Te Zetten
Video: How to make chapati dough using kitchen aid stand mixer-Tamil - super easy 😱 2024, Mei
Anonim

Mixing consoles, of mixers, worden gebruikt om meerdere audiosignalen proportioneel te mixen. Met behulp van de bedieningselementen op de behuizing van het apparaat kunt u de verhouding tussen de niveaus van deze signalen wijzigen.

Hoe de mixer aan te zetten
Hoe de mixer aan te zetten

instructies:

Stap 1

Haal de spanning van de mixer en alle apparatuur die is aangesloten op de in- en uitgangen, evenals alle apparatuur die u van plan bent aan te sluiten of los te koppelen. Om een nieuwe signaalbron toe te voegen, sluit u deze aan op de speciale ingangsaansluiting. Als de bron een stekker met een ander ontwerp heeft, gebruik dan een adapter of vervang de stekker door een andere. Houd hierbij rekening met de pinout van de ingangsjack van het mengpaneel.

Stap 2

Signaalbronnen verschillen niet alleen in stekkerontwerpen, maar ook in signaalniveaus. Als de mixer geen uitgangsaansluiting heeft die is ontworpen voor een signaal met de overeenkomstige amplitude, moet u extra knooppunten gebruiken. Om bijvoorbeeld de amplitude te verlagen, hebt u een verzwakker nodig en om te verhogen een spanningsversterker (maar geen vermogen).

Stap 3

Sommige microfoons hebben extra voeding nodig. Het kan worden geleverd via dezelfde draad waarmee het uitgangssignaal wordt afgenomen, of via een aparte, derde geleider. In dit geval is het onmogelijk om verzwakkers of versterkers te gebruiken zonder extra aanpassingen. Als u niet zonder kunt, koppel dan de uitgang van de versterker los van de ingang van de afstandsbediening met een condensator en regel de voeding naar de microfoon in de juiste polariteit. Gebruik alleen microfoons die de door de mixer geleverde spanning aankunnen.

Stap 4

De frequentierespons van het signaal dat door de bron wordt geproduceerd, komt mogelijk niet overeen met die van de ingang van een mengpaneel. In dit geval, om het niveau van lage frequenties te verminderen, laat u het signaal door een kleine condensator gaan en verhoogt u het door een RC-filter. In sommige gevallen zijn complexere correctiecircuits met complexe amplitude-frequentiekarakteristieken (AFC) vereist.

Stap 5

Nadat u de mixer, signaalbronnen en versterkers hebt ingeschakeld, gebruikt u de knoppen om de gewenste signaalniveaus van elk van de apparaten in te stellen. Het is een grote fout om de voicerecorder parallel aan de uitgang van de eindversterker, incl. ingebouwd in de afstandsbediening - zelfs als de recorder niet doorbrandt, zal de opname erg onleesbaar blijken te zijn.

Aanbevolen: