Hoe Een Subwoofer In Een Auto Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Subwoofer In Een Auto Te Kiezen
Hoe Een Subwoofer In Een Auto Te Kiezen

Video: Hoe Een Subwoofer In Een Auto Te Kiezen

Video: Hoe Een Subwoofer In Een Auto Te Kiezen
Video: How to choose the right subwoofer for your car or truck | Crutchfield 2024, April
Anonim

Als je geluid van hoge kwaliteit in je auto wilt bereiken, dan kun je niet zonder een subwoofer, in de volksmond gewoon een "sub". Het reproduceert lage frequenties en creëert zo bas.

Hoe een subwoofer in een auto te kiezen
Hoe een subwoofer in een auto te kiezen

instructies:

Stap 1

Veel gerenommeerde publicaties testen verschillende merken subwoofers en vertellen over de voor- en nadelen. favorieten zijn dure fabrikanten zoals KENWOOD, PIONEER. Als u niet veel geld heeft, moet u zich aan één regel houden. De prijs van de akoestiek van uw auto mag niet hoger zijn dan 20% van de prijs van de auto zelf.

Stap 2

Subwoofers zijn van 2 soorten: actief en passief. Actieve subwoofers hebben een ingebouwde versterker, waardoor je de moeite bespaart om geld uit te geven aan een versterker. Zo'n subwoofer wordt rechtstreeks aangesloten op de head-unit (radio). U hoeft geen aansluitingen te maken: radio bandrecorder - versterker - subwoofer. Maar ze hebben natuurlijk hun nadelen. Actieve subwoofers zijn gemaakt van goedkopere materialen dan passieve subwoofers en de geluidskwaliteit gaat achteruit. Een eerdere storing is ook waarschijnlijk.

Stap 3

Om een passieve subwoofer aan te sluiten, moet je een versterker selecteren. Het geeft het vermogen wanneer de brug is aangesloten, wat in het paspoort "saba" als nominaal wordt aangegeven.

Stap 4

Er zijn 4 soorten subwoofers: 1. Een gesloten subwoofer met een gesloten behuizing.

2. Basreflex-subwoofer. Heeft een soort pijp of "wang" voor het aanpassen van laagfrequente kenmerken.

3. Band-pass subwoofer. De luidspreker is ingeschoven in de behuizing en het geluid wordt weergegeven via de basreflex.

4. Subwoofer met passieve radiator (heeft een tweede luidspreker). Het is noodzakelijk om de algehele resonantiefrequentie te verlagen. Subwoofers van het tweede type reproduceren bas beter dan de "subs" van het eerste type, maar zijn dienovereenkomstig duurder. Het derde type is goed omdat het helpt om het zonder crossovers te doen. Subwoofers met een passieve radiator worden zelden gebruikt, omdat daarvoor sieraden moeten worden afgesteld.

Stap 5

Als je een subwoofer hebt gekozen, installeer deze dan niet zelf. Neem contact op met een gespecialiseerde dienst, want de juiste installatie van de "sub" en de juiste aansluiting is een zeer belangrijk onderdeel. De geluidskwaliteit hangt ervan af.

Aanbevolen: