Een Subwoofer In Een Auto Monteren

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer In Een Auto Monteren
Een Subwoofer In Een Auto Monteren

Video: Een Subwoofer In Een Auto Monteren

Video: Een Subwoofer In Een Auto Monteren
Video: How to Install a Subwoofer and Amplifier in a car 2024, April
Anonim

Er zijn veel merken kant-en-klare subwoofers op de markt in verschillende prijsklassen. Ze zijn zowel actief als passief. Actieve luidsprekers zijn een eenvoudige optie, maar ze hebben een minimum aan maatwerk vanwege het gebrek aan versterkerselectie. Passieve subwoofers zijn eenvoudiger qua ontwerp en dus ook qua fabricage.

Een subwoofer in een auto monteren
Een subwoofer in een auto monteren

Het is nodig

Woofer, dik multiplex, elektrische decoupeerzaag, schroeven, siliconenkit, boren, schroevendraaier, luidsprekerdraden voor subwoofer, tapijt, tapijtlijm

instructies:

Stap 1

Download het programma voor het berekenen van de afmetingen van de subwooferbehuizing. Gebruik een JBL-luidsprekerwinkel of iets dergelijks. Neem het door de fabrikant van de luidspreker aangegeven volume van de behuizing of zoek op internet.

Stap 2

Bepaal de vorm van uw luidsprekersysteem. Bereken met behulp van het programma de indicatoren van de wanden van de subwoofer, rekening houdend met het volume dat door de luidspreker wordt ingenomen.

Stap 3

Neem een potlood en teken de resulterende lay-out van de wanden van de doos op een stuk triplex. Snijd met een decoupeerzaag voorzichtig de zijkanten van de subwoofer en de luidsprekerzitting uit. Maak in de zijwand een gat voor de draden, eventueel voor de basreflex. Label alle lege plekken.

Stap 4

Controleer of de onderdelen overeenkomen. Monteer de doos met een paar schroeven. Als alles in orde is, boor dan om de 5 cm van de plaatsen voor de schroeven.

Stap 5

Smeer alle pasvlakken in en laat lichtjes drogen. Draai de doos langs de geboorde gaten, bedek de overtollige kit op de contactpunten langs de naad. Gebruik een afdichtmiddel om de binnenkant van de behuizing te smeren.

Stap 6

Nadat de kit is uitgehard, controleert u het volume en de dichtheid van de behuizing door deze met water te vullen. Als er een lek optreedt, repareer dit dan met een afdichtmiddel.

Stap 7

Snijd het tapijt met een marge om het lichaam strakker te maken. Breng lijm aan op het oppervlak van de subwoofer en bevestig het materiaal. Strijk het goed. Overlap het materiaal bij de voegen en trek een rechte lijn met een mes in het midden. Verwijder de knipsels.

Aanbevolen: