Hoe Een Auto-tv Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Auto-tv Te Kiezen
Hoe Een Auto-tv Te Kiezen

Video: Hoe Een Auto-tv Te Kiezen

Video: Hoe Een Auto-tv Te Kiezen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen heeft zo'n probleem gehad als constante files en congestie op snelwegen. Het gebeurt dat ze zelfs enkele uren aanslepen. De auto-tv, een van de meest populaire auto-accessoires, kan je verwachtingen verzachten en opvrolijken. De winkels bieden echter een enorm assortiment aan auto-tv-modellen, een dergelijke keuze kan verwarrend zijn voor een onervaren koper. Om een correcte en hoogwaardige aankoop te doen, moet u de volgende nuances kennen.

Hoe een auto-tv te kiezen
Hoe een auto-tv te kiezen

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u letten op de grootte van het tv-scherm. In winkels vind je apparaten met een schermdiagonaal van 5 tot 9 inch, er zijn ook 10-inch auto-tv's, maar de prijs daarvoor is veel hoger. De diagonaal van het scherm is een van de belangrijkste factoren die de prijs van het apparaat beïnvloeden, dus voordat je het koopt is het raadzaam om te beslissen waarvoor je het apparaat gaat gebruiken. Voor comfortabel video kijken in de auto zelf is een 5 inch scherm voldoende en voor collectief kijken in de natuur of op het land kun je beter kiezen voor een groter scherm.

Stap 2

Er zijn momenteel twee schermformaten in gebruik: 4:3 en 16:9 (16:10). Het doel van de auto-tv die u al hebt gekozen, zal u helpen beslissen welke u wilt kopen. Het 4:3-formaat is het meest geschikt voor het bekijken van nieuws en andere programma's, terwijl het tweede formaat geschikt is voor dvd's en veel satellietzenders. Op een 4: 3 scherm is het kijken naar dvd's erg onhandig omdat er zwarte balken aan de boven- en onderkant van het scherm blijven staan. Tegelijkertijd zullen tv-programma's die worden uitgezonden op een 16: 9-scherm ook vergezeld gaan van zwarte balken, maar al aan de zijkanten. Sommige apparaten hebben een speciale functie waarmee u de afbeelding kunt bijsnijden of uitrekken. Maar in dit geval kunt u belangrijke informatie onder aan het scherm missen.

Stap 3

Modernere auto-tv's hebben slimme beelduitrekking. In dit geval blijft het centrale deel van het scherm ongewijzigd, terwijl de zijvlakken worden uitgerekt of juist samengedrukt. In het begin zul je je vreemd voelen, maar na een paar dagen zullen je ogen zich aanpassen en zullen ze de vervorming niet meer opmerken.

Stap 4

Extra functies zijn onder meer Russische lokalisatie, afstandsbediening, stereogeluid en teletekst. Dit alles heeft een aanzienlijke invloed op de uiteindelijke aankoopprijs, maar uiteindelijk hangt het allemaal af van uw mogelijkheden.

Aanbevolen: