Hoe Een Laptop In Een Auto Op Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop In Een Auto Op Te Laden
Hoe Een Laptop In Een Auto Op Te Laden

Video: Hoe Een Laptop In Een Auto Op Te Laden

Video: Hoe Een Laptop In Een Auto Op Te Laden
Video: How to proper charge a pc/laptop/computer in the car 2024, April
Anonim

Als je laptop in de auto ineens zonder stroom valt, is dat geen reden om te stoppen met werken of communiceren op het netwerk. Moderne opladers kunnen u helpen de levensduur van de batterij te verlengen of uw computer volledig op te laden.

Hoe een laptop in een auto op te laden
Hoe een laptop in een auto op te laden

Het is nodig

  • - 12V-adapter;
  • - autolader voor laptops;
  • - autonoom start- en laadapparaat.

instructies:

Stap 1

Gebruik een speciale 12V naar 220V-adapter (verkrijgbaar bij auto-onderdelenwinkels). Zo'n adapter wordt in de sigarettenaansteker van de auto gestoken en heeft uitgangen voor het opladen van een laptop, telefoon, draagbare dvd-speler, scheerapparaat. Het gemiddelde vermogen van de adapter is 150 W. Kies een adapter met overbelastingsbeveiliging. Het nadeel van deze methode is dat tijdens het opladen van de laptop het contact aan moet staan. Dit betekent dat je de computer alleen kunt opladen met draaiende motor, want met zo'n vermogen gaat de auto-accu heel snel zitten.

Stap 2

Als je van plan bent om je laptop alleen in de auto op te laden, koop dan een speciale autolader. Maar het opladen moet speciaal zijn, geschikt voor uw computermodel. Om de juiste adapter te kiezen, moet u de volgende parameters van uw computer kennen: stroomaansluiting, hoeveel volt en ampère er op de fabrieksvoeding zit. Zoek een oplader met dezelfde hoeveelheid Volt als op de voeding. Ampere kan meer zijn, het is niet eng. Het belangrijkste is niet minder, anders zal de belasting van de voeding toenemen. Het is raadzaam om een oplaadadapter aan te schaffen van dezelfde fabrikant als de laptop. Maar houd er rekening mee dat niet alle merken hun eigen autoladers hebben.

Stap 3

Besteed aandacht aan een nieuwigheid onder auto-accessoires - een autonome starter en oplader. Een kleine doos met een gewicht van 400 gram en de grootte van een tablet kan een auto-accu opladen zonder de hulp van een extern voertuig. Het toestel hoeft alleen maar 3 uur opgeladen te worden via het 220V netwerk. De opladerset bevat adapters voor telefoons en een USB-uitgang. Het apparaat kan de autonome werking van de laptop gedurende 3 uur ondersteunen, de telefoon opladen in slechts een uur. Bovendien hoeft hij niet op de sigarettenaansteker aangesloten te worden.

Aanbevolen: