Een Microfoon Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Kiezen
Een Microfoon Kiezen

Video: Een Microfoon Kiezen

Video: Een Microfoon Kiezen
Video: Microfoons voor filmen uitgelegd | Welke microfoon moet ik kopen | Tutorial | de Videomakers 2024, Maart
Anonim

Een microfoon is een elektro-akoestisch apparaat dat is ontworpen om akoestisch geluid om te zetten in elektrische signalen. Hierdoor wordt het geluid opgenomen of verzonden naar versterkers. Waar je een microfoon voor nodig hebt (bijvoorbeeld voor stereo-opname, voor het opnemen van zang of muziekinstrumenten) hangt af van welk model je kiest.

Een microfoon kiezen
Een microfoon kiezen

instructies:

Stap 1

Om de juiste keuze te maken, moet u de basisparameters van de microfoon kennen:

Geluid: monogeluid - daarmee geluiden die bij verschillende bronnen horen, alsof ze uit hetzelfde punt komen. Dergelijk klinken leidt tot geluidsvervorming en aantasting van de perceptie van ruimte.

Stereogeluid is een systeem dat informatie over de locatie van een geluidsbron opslaat via twee of meer onafhankelijke audiokanalen.

Frequentierespons (Hz): Dit zijn de boven- of ondergrenzen van de frequenties waarbinnen de microfoon geluid opneemt.

Gevoeligheid (dB): Deze eigenschap geeft aan hoeveel uitgangsspanning wordt waargenomen bij de microfoon wanneer deze wordt blootgesteld aan geluidsdruk. Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de microfoon.

Impedantie: Dit is de waarde van de weerstand tegen wisselstroom en wordt gemeten in ohm (ohm).

Stap 2

Microfoontypes:

Dynamische microfoons zijn het meest populaire en meest voorkomende type. In vergelijking met andere modellen hebben dynamische microfoons een aantal voordelen: vrij lage prijs en tegelijkertijd betrouwbaarheid, evenals de mogelijkheid om met een hoge geluidsdruk te werken.

Momenteel zijn er veel soorten dynamische microfoons, sommige zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om geluid van een drum op te vangen of om een contrabas te spelen.

Condensatormicrofoons zijn een geavanceerder type dan de vorige. Dit type microfoon is moeilijker te vervaardigen en daardoor veel duurder dan dynamische microfoons, maar ze bieden een veel betere geluidskwaliteit.

Electret microfoons. Het verschil van dit type met andere is dat electretmicrofoons geen externe stroombronnen nodig hebben, maar hun gevoeligheid en frequentiekarakteristieken zijn iets slechter.

Aanbevolen: