Hoe Maak Je Een Microfoon Van Een Luidspreker

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Microfoon Van Een Luidspreker
Hoe Maak Je Een Microfoon Van Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Microfoon Van Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Microfoon Van Een Luidspreker
Video: How To Connect A Mic In Speaker | How To Make A Mic Amplifier 2024, April
Anonim

Een microfoon gemaakt van een luidspreker heeft een hoge lineariteit (hoge precisie in signaalconversie). Als je geen uiterst nauwkeurige microfoon hebt, maar deze hard nodig hebt, aarzel dan niet en gebruik de luidspreker in een ongebruikelijke kwaliteit ervoor. Er kan zich een noodsituatie voordoen waarin u de microfoon opnieuw moet uitvinden met beschikbare tools. Medewerkers van een serviceradiostation lieten bijvoorbeeld gewoon de microfoon vallen en braken deze. Vervang hem door een full-range speaker, bijvoorbeeld een broadcast speaker.

In een noodgeval kan de microfoon worden gemaakt van een uitzendluidspreker
In een noodgeval kan de microfoon worden gemaakt van een uitzendluidspreker

Het is nodig

  • Spreker
  • LF-transformator
  • Afgeschermde draad
  • Metalen hoes

instructies:

Stap 1

De interne impedantie van de luidspreker is erg laag in vergelijking met een conventionele dynamische microfoon. De spanning die hij ontwikkelt is laag en niet genoeg om hem rechtstreeks op de standaardingang van de versterker aan te sluiten. Daarom is het noodzakelijk om een step-up transformator te gebruiken. Sluit de luidspreker aan op de laagspanningswikkeling van de transformator en voer vanuit de hoogspanningswikkeling het signaal naar de microfooningang van de versterker. Verschillende transformatoren hebben verschillende hoogspanningswikkelingsweerstanden. Daarom is het nuttig om de uitgangswikkeling te voorzien van een variabele weerstand, aangesloten volgens het potentiometercircuit.

Stap 2

De verbinding met de versterker moet worden gemaakt met een afgeschermde draad om het oppikken van ruis te voorkomen. Het is ook goed om de geassembleerde structuur in een metalen behuizing met een gat voor de luidspreker te plaatsen en de behuizing op het draadscherm aan te sluiten.

Stap 3

Als je geen metalen behuizing bij de hand hebt die qua formaat geschikt is, kun je de omroepluidspreker van het radiopunt samen met de behuizing gebruiken door de variabele weerstand van het luidsprekercircuit te verwijderen en deze als potentiometer in een hoogohmig circuit te plaatsen. In dit geval kunt u proberen uw eigen radiotransformator te gebruiken.

Aanbevolen: