Hoe De Microfoon In Een Koptelefoon Met Microfoon Te Activeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoon In Een Koptelefoon Met Microfoon Te Activeren
Hoe De Microfoon In Een Koptelefoon Met Microfoon Te Activeren

Video: Hoe De Microfoon In Een Koptelefoon Met Microfoon Te Activeren

Video: Hoe De Microfoon In Een Koptelefoon Met Microfoon Te Activeren
Video: How to Setup Microphone on Windows 10 & Test Mic! (Easy Method) 2024, April
Anonim

De telefoon- en microfoonheadset (TMG) ziet eruit als een gewone koptelefoon, maar heeft een beweegbaar element aan de zijkant, met aan het uiteinde een microfoon. Het wordt met twee kabels aangesloten op de geluidskaart van de computer.

Hoe de microfoon in een koptelefoon met microfoon te activeren
Hoe de microfoon in een koptelefoon met microfoon te activeren

instructies:

Stap 1

Controleer of de telefoon/microfoon-headset goed is aangesloten op de computer. Op de geluidskaart is de microfoonaansluiting roze en de koptelefoonaansluiting groen. Op een headset kan de microfoonstekker roze of rood zijn en de hoofdtelefoonstekker zwart, groen of wit. Soms verschillen ze helemaal niet van kleur, maar hebben ze gestileerde aanduidingen van een microfoon en een koptelefoon. Ten slotte, als ze helemaal geen aanduidingen hebben, kunnen ze indirect worden onderscheiden: voor de microfoonstekker worden de middelste en gemeenschappelijke contacten als geheel gemaakt of elektrisch met elkaar verbonden (de laatste kan worden bepaald met behulp van een ohmmeter - de weerstand moet bijna nul zijn). Steek de microfoonstekker niet in een van de uitgangen op de kaart; dit zal het rechterkanaal kortsluiten en de versterker beschadigen.

Stap 2

Met de headset correct aangesloten, zet u de computer aan, wacht u tot het besturingssysteem is geladen, zet u de hoofdtelefoon op en spreekt u in de microfoon. Als je je eigen stem hoort, is de verbinding compleet.

Stap 3

Als de hoofdtelefoon werkt, maar de microfoon niet, voer dan het programma uit waarmee u de verhouding tussen de signaalniveaus van verschillende bronnen kunt wijzigen. In Windows wordt het, afhankelijk van de versie, "Volume" of "Volumeregeling" genoemd en bevindt zich onder het menu "Accessoires" - "Entertainment". Op Linux wordt het "KMix", "Mixer", "Sound Mixer" of iets dergelijks genoemd, en is in de meeste distributies te vinden onder de menusectie "Multimedia".

Stap 4

Zoek een virtuele knop in het programma waarmee u het niveau van het signaal dat uit de microfoon komt, kunt aanpassen. Als een dergelijke besturing niet aanwezig is, gaat u naar de programma-instellingsmodus (de manier om deze modus te openen is afhankelijk van het besturingssysteem) en zet u het display van deze besturing aan. Ernaast is er een vakje voor een vinkje, dat in sommige versies van het programma de microfoon inschakelt en in andere uitschakelt. Schakel de microfooningang in en stel vervolgens het gewenste signaalniveau in met de schuifregelaar. Maak het niet te groot, anders ontstaat er vervorming. Controleer daarna opnieuw of de microfoon werkt.

Stap 5

Als je Audacity of een soortgelijk programma nog niet op je computer hebt staan waarmee je geluidsbestanden kunt opnemen, installeer het dan. Neem je eigen stem op en luister daarna naar de opname. Het geluid moet van hoge kwaliteit zijn, bijna zonder vervorming.

Aanbevolen: