Een Webcam Controleren Met Een Microfoon

Inhoudsopgave:

Een Webcam Controleren Met Een Microfoon
Een Webcam Controleren Met Een Microfoon

Video: Een Webcam Controleren Met Een Microfoon

Video: Een Webcam Controleren Met Een Microfoon
Video: Camera en microfoon instellen en testen in Microsoft Teams 2024, April
Anonim

De ingebouwde of plug-in webcam met microfoon is niet altijd voorzien van LED's die de werking ervan aangeven. In dit geval kunt u de webcam controleren met behulp van het besturingssysteem en speciale programma's.

Een webcam controleren met een microfoon
Een webcam controleren met een microfoon

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu "Start" en selecteer daarin "Configuratiescherm" (of dubbelklik op het pictogram met dezelfde naam op het bureaublad). Dubbelklik in het Configuratiescherm op het pictogram Systeem. Ga in het dialoogvenster met instellingen van het besturingssysteem naar het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer". Het venster "Apparaatbeheer" toont alle fysieke en virtuele apparaten die op de computer zijn geïnstalleerd, met informatie over hun werking. Selecteer in de lijst de regel "Imaging devices" en klik op het "+"-symbool ernaast. Zorg ervoor dat deze is ingeschakeld in de lijst die wordt geopend (er zijn geen vraagtekens en rode kruisjes).

Stap 2

Selecteer in dezelfde lijst de regel "Besturing voor geluid, video en games" en vouw hun lijst uit. Zorg ervoor dat al deze apparaten actief zijn. Als een vereist apparaat is gemarkeerd met een "?" - installeer de juiste stuurprogramma's om het te laten werken. Als de apparaatregel is gemarkeerd met een rood kruis, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Activeren" in het contextmenu. Ga na de controles met de hulpprogramma's van het besturingssysteem verder met het testen van het apparaat in de praktijk.

Stap 3

Voer de webcamsoftware uit om de werking onder normale omstandigheden te testen. Dergelijke programma's worden in de regel samen met het besturingssysteem geïnstalleerd (als de webcam is ingebouwd), of samen met de stuurprogramma's van de aangesloten USB-camera. Als u bijvoorbeeld op Acer-notebooks deze toepassing wilt starten, klikt u op "Start" en vervolgens op "Alle programma's" - "Acer Crystal Eye Webcam". Als de webcam goed werkt en is geactiveerd, verschijnt na het starten de afbeelding die ervan is ontvangen in het programmavenster. Klik op de knop met het videocamerapictogram, neem een korte video op en speel deze vervolgens af. De video en het geluid erin geven aan dat de webcam goed werkt.

Aanbevolen: