Hoe De Batterijcapaciteit Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterijcapaciteit Te Bepalen?
Hoe De Batterijcapaciteit Te Bepalen?

Video: Hoe De Batterijcapaciteit Te Bepalen?

Video: Hoe De Batterijcapaciteit Te Bepalen?
Video: Elektriciteit 9: Capaciteit van batterijen 2024, April
Anonim

De capaciteit van een batterij is de hoeveelheid energie die deze bevat. De meeteenheid voor deze waarde is ampère per uur. Als u de capaciteit van de batterij kent, weet u ongeveer hoe lang deze meegaat.

Hoe de batterijcapaciteit te bepalen?
Hoe de batterijcapaciteit te bepalen?

instructies:

Stap 1

Neem een speciaal apparaat om de batterijcapaciteit te bepalen. Doe dan het volgende. Laad de batterij volledig op en ontlaad deze vervolgens met stroom. Zorg ervoor dat u de tijd noteert gedurende welke de batterij wordt ontladen. Maak dan de berekening.

Stap 2

Vermenigvuldig de stroomsterkte die u hebt gebruikt om de batterij te ontladen met de tijd die nodig was om deze volledig leeg te maken om de batterijcapaciteit te bepalen. Het product van deze twee waarden is de hoeveelheid energie die de batterij kan bevatten. Op een vergelijkbare manier kunt u de capaciteit van absoluut elke batterij bepalen, van een auto-accu tot een gewone batterij.

Stap 3

Probeer een andere methode om de batterijcapaciteit te achterhalen. Hiervoor heb je een speciale schakeling nodig waarmee je de accu via een weerstand kunt ontladen. Ontlading vindt plaats bij een spanning van maximaal 1 volt. Bereken vervolgens met behulp van de formule I = U / R de stroomsterkte. Gebruik een gewone stopwatch of horloge om de ontlaadtijd te meten.

Stap 4

Neem een belangrijke voorwaarde in acht - de batterij mag niet volledig ontladen zijn. Gebruik een solid-state relais om dit ongewenste effect te voorkomen. Hiermee kunt u de batterij precies loskoppelen op het moment dat de spanningswaarde tot het minimum daalt. U kunt ook de capaciteit van de batterij achterhalen zonder speciale apparaten te gebruiken en complexe manipulaties uit te voeren. In de regel staat alle benodigde informatie over het apparaat op het label van de fabrikant.

Stap 5

Onderzoek het oppervlak van de batterij. Er moet een sticker zijn met de informatie die nodig is om het apparaat te bedienen. Als deze sticker is overschreven of ontbreekt, moet u terugkeren naar de hierboven beschreven handelingen.

Aanbevolen: