Hoe De Batterijcapaciteit Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterijcapaciteit Te Herstellen
Hoe De Batterijcapaciteit Te Herstellen

Video: Hoe De Batterijcapaciteit Te Herstellen

Video: Hoe De Batterijcapaciteit Te Herstellen
Video: Haal de batterij terug # met je handen # 2024, Mei
Anonim

Het repareren en kopen van een nieuwe batterij gaat altijd gepaard met bepaalde geldelijke kosten. Voordat u contact opneemt met een specialist die u zal helpen een ander probleem met het apparaat op te lossen, kunt u zelf proberen de capaciteit te herstellen.

Hoe de batterijcapaciteit te herstellen
Hoe de batterijcapaciteit te herstellen

Noodzakelijk

  • - ammoniakoplossing van Trilon B;
  • - gedistilleerd water;
  • - Oplader;
  • - hydrometer;
  • - elektrolyt van nominale dichtheid

instructies:

Stap 1

Meerdere lage stroom opladen

Laad de batterij op met een lader met een stroomsterkte van 0,04-0,06 van de nominale capaciteit. Het is noodzakelijk om de batterij binnen 6-8 uur op te laden. Tegen het einde van de eerste laadfase zou de spanning op de batterij moeten toenemen en zal deze niet meer worden opgeladen. Neem een pauze van 8-16 uur. Tijdens de pauze worden de elektrodepotentialen in de diepte en op het oppervlak van de actieve massa van de platen gelijk. De elektrolyt, die een hogere dichtheid heeft, diffundeert vanuit de poriën van de platen in de tussenelektroderuimte en als gevolg daarvan zal de spanning op de batterij afnemen.

Herhaal de oplaadcyclus. Om de batterijcapaciteit volledig te herstellen, is het noodzakelijk om 4 tot 6 cycli uit te voeren. In de loop van een dergelijke cyclische lading, tijdens het accumulatieproces van de batterij, neemt de dichtheid van de elektrolyt toe. Wanneer de elektrolytdichtheid de waarde bereikt die normaal is voor dit type batterij en de spanning op een van de secties binnen 2, 5-2, 7V ligt, moet de batterij worden gestopt met opladen.

Stap 2

Opladen met ammoniakoplossing

Het voordeel van deze methode is dat je dankzij deze methode de batterijcapaciteit in ongeveer een uur kunt herstellen. Het nadeel is de noodzaak om een ammoniakoplossing van Trilon B aan te schaffen die 2% Trilon B en 5 gew.% ammoniak bevat.

Laad een lege batterij op. Tap de elektrolyt af en spoel 2-3 keer grondig met water. Giet de ammoniakoplossing van Trilon B erbij. Laat de oplossing 40-60 minuten staan. Tijdens het ontzwavelingsproces zullen er fijne spatten op het oppervlak van de oplossing verschijnen en zal er gasontwikkeling plaatsvinden. Het stoppen van de gasontwikkeling geeft de voltooiing van het ontzwavelingsproces aan. Indien nodig kan de oplossingsbehandeling worden herhaald. Spoel de batterij minstens 3 keer grondig met gedestilleerd water. Vul met elektrolyt van nominale dichtheid. Laad de batterij op met behulp van de lader tot de nominale capaciteit die wordt vermeld in het technische gegevensblad.

Aanbevolen: