Hoe De Instellingen Van De Router Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe De Instellingen Van De Router Te Weten Te Komen
Hoe De Instellingen Van De Router Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Instellingen Van De Router Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Instellingen Van De Router Te Weten Te Komen
Video: How to access your routers menus find out the ip adress and user name and passwords 2024, April
Anonim

Als uw router om de een of andere reden zijn functies niet meer goed uitvoert, moet u de parameters van de werking ervan wijzigen. Eerst moet u de juistheid van de opgegeven parameters verduidelijken.

Hoe de instellingen van de router te weten te komen
Hoe de instellingen van de router te weten te komen

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Soms, na een stroomstoring of een plotselinge stroomstoot in het netwerk, kunnen sommige routers niet meer goed werken. Dit komt door een storing in hun instellingen. Schakel elke computer uit die is aangesloten op de LAN-poort van de router. Start een willekeurige internetbrowser en open het instellingenmenu van de router. Voer hiervoor het IP-adres in het url-veld van de browser in.

Stap 2

Ga direct naar het Statusmenu. Controleer de status van de serververbinding. Het probleem zit misschien niet in de instellingen van de router, maar in de eigenschappen van de netwerkadapters van computers. Als de verbinding tussen de netwerkapparatuur en de provider niet tot stand komt, ga dan naar het WAN-menu.

Stap 3

Zie de actieve opties voor dit menu. Controleer de juistheid van de ingevoerde gegevens in de volgende items: Login, Wachtwoord, DNS-adres. Zorg ervoor dat de DHCP-functie actief is. Sla de WAN-menu-instellingen op.

Stap 4

Start uw router opnieuw op. Wacht tot het apparaat is opgestart en verbinding maakt met de server van de provider. Open de webinterface van de instellingen opnieuw en ga naar het menu Status. Als de router toegang heeft gekregen tot internet en computers nog steeds geen verbinding kunnen maken met externe bronnen, open dan het menu Routetabel.

Stap 5

Reset alle velden in de routeringstabel. Registreer de vereiste gateways opnieuw. Zorg ervoor dat u de juistheid van de opgegeven parameters controleert. Sla de instellingen van het routetabelmenu op en start de router opnieuw op.

Stap 6

Als computers na het inschakelen toegang hebben gekregen tot internet, maar de communicatie tussen apparaten binnen het netwerk is verbroken, ga dan naar het WAN-menu. Controleer of de NAT-functie actief is. Controleer de parameters van de Firewall-functie. Onthoud dat het soms gemakkelijker is om de routerparameters volledig opnieuw in te stellen en dit apparaat opnieuw te configureren dan om de oorzaak van het ontbreken van een verbinding met internet of intranetbronnen te achterhalen.

Aanbevolen: