Is Er Schadelijke Straling Van De Schotelantenne?

Inhoudsopgave:

Is Er Schadelijke Straling Van De Schotelantenne?
Is Er Schadelijke Straling Van De Schotelantenne?

Video: Is Er Schadelijke Straling Van De Schotelantenne?

Video: Is Er Schadelijke Straling Van De Schotelantenne?
Video: Satenne montagevideo 2024, April
Anonim

Een persoon wordt voortdurend blootgesteld aan elektromagnetische straling van verschillende bronnen. Radio, TV, mobiele telefoons en GPS-navigators zijn er maar een paar. Satelliettelevisie wordt ook door velen als een dergelijke bron beschouwd.

Algemeen beeld van een typische schotelantenne
Algemeen beeld van een typische schotelantenne

Electromagnetische straling

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er bepaalde vormen van elektromagnetische straling die ongetwijfeld gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid. Magnetrons koken voedsel met behulp van elektromagnetische golven. Röntgenstraling is een vorm van elektromagnetische straling die in vrij korte tijd kanker kan veroorzaken. Gammastralen zijn elektromagnetische golven die binnen enkele seconden dodelijke stralingsvergiftiging kunnen veroorzaken. Het verschil tussen veilige en gevaarlijke elektromagnetische straling hangt af van de golflengte en de hoeveelheid energie die het draagt. Daarom worden beide indicatoren nauwlettend gevolgd door de gezondheids- en milieuautoriteiten in alle apparaten die elektromagnetische straling uitzenden.

Algemene gezondheidsproblemen

Regelgevers zijn van mening dat de elektromagnetische straling die wordt uitgezonden door hoogspanningslijnen en hoogspanningsmasten kanker of andere ziekten kan veroorzaken, met name voor degenen die in de buurt van deze stralingsbronnen wonen. Satellietschotels worden over het algemeen genoemd als een andere mogelijke bron van kankerverwekkende effecten.

Wetenschappelijk onderzoek

De officiële wetenschap gelooft nog steeds dat elektromagnetische straling die optreedt in de buurt van hoogspanningslijnen en satellietschotels geen gevaar vormt voor mensen die in de buurt wonen. Ter vergelijking werden studies uitgevoerd naar de incidentie van kanker in gebieden in de buurt van krachtige radiozenders en hoogspanningslijnen. Hierdoor werd er geen verband gevonden tussen ziektegevallen en de effecten van elektromagnetische straling. De meeste stralingsbronnen zijn herhaaldelijk getest door onafhankelijke onderzoekers en er is aangetoond dat ze geen significant gezondheidsrisico vormen.

Hoe werkt satelliet-tv?

Zelfs als de elektromagnetische straling die wordt gegenereerd door het verzenden van een signaal van een satelliet een gezondheidsrisico vormt, vormt de satellietschotel geen bedreiging. Een antenne werkt door het verzamelen en focussen van signalen die door satellieten in de ruimte worden uitgezonden. Deze signalen bestrijken een extreem groot gebied en bestrijken de meeste landen ter wereld. De schotelantenne is slechts een passieve ontvanger en genereert zelf geen signalen of emissies. Daarom kunnen we concluderen dat schotelantennes geen bedreiging vormen voor de menselijke gezondheid of het leven.

Aanbevolen: