Hoe Een Schotelantenne Yamal-satelliet In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schotelantenne Yamal-satelliet In Te Stellen
Hoe Een Schotelantenne Yamal-satelliet In Te Stellen

Video: Hoe Een Schotelantenne Yamal-satelliet In Te Stellen

Video: Hoe Een Schotelantenne Yamal-satelliet In Te Stellen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, April
Anonim

Nu is satelliettelevisie meer dan ooit in trek in ons land. Gelukkig zijn er nu genoeg satellieten die naar Rusland uitzenden. Een van de meest populaire is Yamal 202, die een signaal uitzendt naar het grootste deel van het grondgebied van de staat. De meeste zenders die van deze satelliet worden ontvangen, bevinden zich in het publieke domein. Je kunt de antenne er zelf op afstemmen zonder specialisten uit te nodigen.

Hoe een schotelantenne Yamal-satelliet in te stellen
Hoe een schotelantenne Yamal-satelliet in te stellen

Het is nodig

  • - kompas;
  • - satelliettuner.

instructies:

Stap 1

Installeer een satellietschotel met directe focus op het dak, de muur of de tuin van het huis. Je hebt ook een ontvanger, converter en kabel nodig. Voordat u het installeert, moet u een geschikte plaats kiezen, zodat er binnen 50-80 meter geen bomen en hoge gebouwen in de zuidelijke richting zijn. Een offset-satellietschotel kan ook worden gebruikt. De diameter van de "plaat" is vanaf 90 cm, afhankelijk van de locatie van de nederzetting. Als je niet van plan bent om af te stemmen op andere satellieten, met betaalde gecodeerde kanalen, dan is de goedkoopste FTA-ontvanger voor open kanalen geschikt voor jou.

Stap 2

Gebruik een C-bandconverter, want op deze frequentie heeft de Yamal 202-satelliet meer kanalen, nu zijn het er meer dan 50. De orbitale locatie van de satelliet is 49 graden oost en in de regel is de antenne in de meeste Rusland wordt direct in het zuiden ingezet. De beste manier is om af te stemmen met behulp van speciale professionele afstemmingsapparaten, die vrij duur zijn, je kunt ook goedkopere analogen gebruiken, die met behulp van een audio- of visueel signaal zullen helpen bij het afstemmen op de satelliet. Pas bij afwezigheid de instellingen aan met behulp van een kompas. Bepaal hiervoor de graad van de richting naar het zuiden op www.maps.google.com.

Stap 3

Sluit de coaxkabel aan tussen de ontvanger, die al op de tv is aangesloten, en de converter voordat u het signaal instelt. Plaats de antenne zo dat de converter naar het zuiden wijst (gebruik een kompas). Zoek in het menu van de ontvanger de antenne-instelling en selecteer de Yamal-202-satelliet uit de lijst. Aangezien op deze satelliet het sterkste zenderpakket afkomstig is van een transponder met een frequentie van 3982 L 4285, selecteer het dan uit de lijst. Ontvangers hebben meestal twee schalen aan de onderkant: de ene toont het signaalniveau en de tweede - de kwaliteit ervan. Als de apparatuur zich op afstand van de afstemlocatie bevindt, is een assistent nodig die de gegevens op de tuner zal vragen

Stap 4

Draai de antenne naar links en verplaats hem dan naar rechts om het maximale niveau op de signaalschaal te bereiken en beweeg hem dan langzaam omhoog of omlaag totdat het niveau op de kwaliteitsschaal ook het maximum wordt. Om een nog hoger signaalniveau te bereiken, draait u de converter van links naar rechts. Scan vervolgens de ontvanger met “Blind Search” en sla de gegevens op.

Aanbevolen: