Een Zender Afstemmen Met Een Schotelantenne

Inhoudsopgave:

Een Zender Afstemmen Met Een Schotelantenne
Een Zender Afstemmen Met Een Schotelantenne

Video: Een Zender Afstemmen Met Een Schotelantenne

Video: Een Zender Afstemmen Met Een Schotelantenne
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Mei
Anonim

Satelliet-tv is de mogelijkheid om een televisiesignaal van veel stations te ontvangen via een netwerk van satellieten boven de evenaar. Als u besluit af te stemmen op een satellietzender, doet u het volgende.

Een zender afstemmen met een schotelantenne
Een zender afstemmen met een schotelantenne

instructies:

Stap 1

Koop de apparatuur die nodig is om uw satellietsysteem in te stellen. Het bestaat uit een antenne ("schotel"), een converter en een ontvanger. Installeer de antenne op een dak of buiten een raam en zorg ervoor dat deze naar het zuiden gericht is. Installeer de converter en multifeeds op de centrale boog, die worden gebruikt om de twee zijconverters te bevestigen.

Stap 2

Sluit na het installeren van de antenne de draad van de converter aan op ingang #1 van de DiSEqC-switch. Sluit de kabel aan op de ingang van de ontvanger (tuner) en stem al deze apparatuur af op de hoofdsatelliet. Voor de centrale regio van Rusland is dit Sirius. Om erachter te komen of uw gebied binnen het dekkingsgebied van een satellietsignaal valt, raadpleegt u de website https://www.lyngsat-maps.com. Daar kunt u zien welke satelliet het beste voor u is. Sluit de ontvanger aan op de tv en stel de gewenste parameters in volgens de instructies. Selecteer in het hoofdmenu de modus Antenne-installatie, selecteer vervolgens handmatige instellingen en stel de frequentie in op 11, 766 GHz

Stap 3

Bereik het uiterlijk van een signaal, dat uit twee hoofdparameters bestaat: sterkte + kwaliteit. Het is noodzakelijk om vooral te focussen op de schaal "kwaliteit". Plaats de antenne verticaal en draai langzaam naar links en rechts terwijl u op een signaal let. Als het helemaal niet verschijnt, kantel de antenne dan iets en ga verder met zoeken.

Stap 4

Wanneer u een signaal vindt, draait u alle bevestigingsmoeren op de satellietschotel zo strak mogelijk vast. Als het signaal wordt vastgedraaid, kan het weer verloren gaan, dus het moet zorgvuldig worden gecontroleerd. Als de antenne eenmaal is vastgezet, hoeft deze niet meer te worden gedraaid.

Stap 5

U kunt op ten minste drie satellieten afstemmen. Voordat u op zoek gaat naar de volgende, wijzigt u het antennenummer in de ontvanger en stelt u de frequentie opnieuw in. Door de converterhouder in verschillende richtingen te bewegen, pikt u het signaal op van de volgende satelliet. Zodra ze alle drie zijn gevonden, schakelt u automatisch afstemmen in en scant u ze.

Aanbevolen: