Hoe Twee Tv's Op Een Schotelantenne Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Tv's Op Een Schotelantenne Aan Te Sluiten
Hoe Twee Tv's Op Een Schotelantenne Aan Te Sluiten
Anonim

De wereld is ver genoeg op het pad van vooruitgang gestapt. Vroeger, slechts een paar decennia geleden, kon je alleen maar dromen van een tv. Tegenwoordig is het mogelijk om meerdere tv's voor één gezin aan te schaffen. Elke TV heeft bepaalde kenmerken voor het ontvangen van zenders voor uitzending. Een schotelantenne maakt het mogelijk om steeds meer zenders te ontvangen. U kunt zelf het zenderpakket, de uitzendvoorwaarden, de aansluitingsatelliet voor de antenne kiezen. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om direct twee tv's op één schotelantenne aan te sluiten. Je kunt zo'n verbinding zelf maken als je een aantal vrij eenvoudige vaardigheden hebt in het werken met elektronica.

Hoe twee tv's op een schotelantenne aan te sluiten
Hoe twee tv's op een schotelantenne aan te sluiten

Het is nodig

Satellietantenne (schotel), Ku-band-converter, ontvanger, kabel en keuze van de montageplaats van de schotel, primaire vaardigheden in het werken met elektronica

instructies:

Stap 1

Wanneer u besluit om twee tv's op één schotelantenne aan te sluiten, is het de moeite waard om een zenderpakket te kiezen. Een van de opties is DRIEKLEUR. Het zendt uit vanaf de Eutelsat W4-satelliet in goede transmissie. De schotelantenne kan een diameter van 60 cm hebben, offset type. De antenne wordt er verticaal op geplaatst. Dit zorgt voor een goede signaalontvangst.

Stap 2

Bereikomvormer en ontvanger worden gebruikt voor signaalconversie. Het gaat van een hogere frequentie naar een lagere frequentie. Wanneer u besluit gecodeerde zenders te bekijken, moet u extra apparatuur installeren - een decoder. De ontvanger wordt rechtstreeks op de tv aangesloten via de antenne-ingang.

Stap 3

Bij het kiezen van een kabel moet speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit ervan. Niet de moeite waard om te redden. De hoeveelheid verloren data hangt af van de hoge kwaliteit van het signaal. Het is de moeite waard om rekening te houden met de uitzending op twee tv's tegelijk. Het kan worden gerouteerd vanaf een of twee connectoren.

Stap 4

Op de antenne zijn twee tuners geïnstalleerd. De mogelijkheid om de koppen op de antenne aan te sluiten is mogelijk. Hierop moet je een zogenaamde dubbel aansluiten om het signaal via de "Switch" te scheiden. Hij heeft meestal één antenne-ingang en twee tv-uitgangen.

Stap 5

Nadat u alle bewerkingen hebt uitgevoerd, kunt u via de antenne afstemmen op het internet via de satelliet. De snelheid is veel hoger dan normaal.

Aanbevolen: