Een Digitale Camera Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Digitale Camera Aansluiten
Een Digitale Camera Aansluiten

Video: Een Digitale Camera Aansluiten

Video: Een Digitale Camera Aansluiten
Video: How to use your DSLR or mirrorless camera as a Zoom webcam #athome 2024, Mei
Anonim

Foto's die met een digitale camera zijn gemaakt, moeten worden overgebracht naar een computer voor latere opslag en verwerking. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het model van het apparaat.

Een digitale camera aansluiten
Een digitale camera aansluiten

instructies:

Stap 1

Veel digitale camera's worden door een computer gedefinieerd als een verwijderbaar opslagapparaat. Het is heel eenvoudig om zo'n apparaat op een computer aan te sluiten. Sluit de kabel aan op het apparaat en de kabel zelf sluit op zijn beurt aan op de computer via de USB-connector. Kopieer vervolgens de bestanden ervan naar de harde schijf van de machine op dezelfde manier als bij een gewone USB-stick. Deze camera's zijn compatibel met zowel Linux als Windows.

Stap 2

Andere camera's, waarvan er tegenwoordig steeds minder worden geproduceerd, gebruiken het PTP-protocol. Sluit zo'n camera op dezelfde manier aan op de computer. Maar het kan niet worden gedefinieerd als een verwisselbare schijf. Om de vastgelegde beelden eruit te extraheren, voert u het digiKam-programma uit op Linux en op Windows - het softwarepakket dat bij de camera wordt geleverd.

Stap 3

Probeer een item in het cameramenu te vinden waarmee u van modus voor gegevensoverdracht kunt wisselen. Sommige modellen kunnen zowel in de modus "massaopslag" werken (het is in deze modus dat het apparaat wordt gedetecteerd als een verwisselbare schijf) en in de PTP-modus - selecteer gewoon de juiste modus.

Stap 4

Het komt voor dat geen van de bovenstaande methoden helpt. Sluit in dat geval de camera niet aan op de computer. Schakel de stroom uit, verwijder de geheugenkaart en breng deze over naar de kaartlezer. Sluit de kaartlezer aan op de computer en werk ermee zoals met een USB-stick.

Stap 5

Misschien weet u niet dat een digitale camera niet alleen op een computer kan worden aangesloten, maar ook op een dvd-speler en zelfs op een tv. De speler heeft er een nodig met een USB-aansluiting of een sleuf voor een geheugenkaart. De camera kan alleen worden aangesloten op de USB-connector als deze is gedefinieerd als een USB-flashstation. De geheugenkaart kan zowel via de kaartlezer als via de daarvoor bestemde sleuf op de speler worden aangesloten, indien aanwezig. Gebruik tot slot de meegeleverde analoge kabel om de camera op de tv aan te sluiten. Gebruik deze om het apparaat aan te sluiten op de laagfrequente composietvideo-ingang van uw tv.

Aanbevolen: