Een Camera Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Camera Aansluiten Op Een Tv
Een Camera Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Camera Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Camera Aansluiten Op Een Tv
Video: How to Connect DSLR Camera to HDTV or Monitor w/ HDMI Cable 2024, Mei
Anonim

Door een camcorder op een tv aan te sluiten, wordt het een banale videorecorder en kun je de beelden op een groot tv-scherm bekijken. Aanbevelingen voor het aansluiten van de camera op een tv zijn niet moeilijk.

Een camera aansluiten op een tv
Een camera aansluiten op een tv

instructies:

Stap 1

Moderne videocamera's hebben geleidingsdraden waarop u alleen een coaxkabel hoeft aan te sluiten voor audio- en videotransmissie. Het andere uiteinde van de kabel wordt met een standaard cinch-connector op de tv aangesloten. Als de coaxkabel niet in de standaardset van de camcorder zit, kan deze bij elke radiowinkel worden gekocht.

Stap 2

Een coaxkabel ziet eruit als een gewone kabel die bijvoorbeeld wordt gebruikt om een antenne op een tv aan te sluiten. De connector voor het aansluiten van de coaxkabel op de camera is een enkele jack-jack met een diameter van slechts 3,5 mm, die in de AV-In / Out-uitgang van de camcorder wordt gestoken. Aan het andere uiteinde van de draad bevinden zich cinch-connectoren: twee connectoren als de camera monogeluid naar de tv stuurt, drie connectoren als de camera stereogeluid verzendt.

Stap 3

Elke tulpconnector heeft een kleurcode die overeenkomt met de kleur van de ingangsaansluiting op het tv-paneel. Steek de connectoren gewoon in de aansluitingen van dezelfde kleur.

Stap 4

Op zeer oude tv's kunnen de aansluitingen monochroom zijn. Zoek in dit geval experimenteel de juiste nesten. Wees niet bang om de connectoren aan te sluiten als ze niet correct zijn aangesloten, er zijn geen catastrofale gevolgen, je zult gewoon geen geluid horen of een beeld zien. Ga in dit geval door met het verwisselen van de connectoren.

Aanbevolen: