Hoe Maak Je Een Webcam Van Een Digitale Camera

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Webcam Van Een Digitale Camera
Hoe Maak Je Een Webcam Van Een Digitale Camera

Video: Hoe Maak Je Een Webcam Van Een Digitale Camera

Video: Hoe Maak Je Een Webcam Van Een Digitale Camera
Video: How to use Sony cybershot dsc w55 digital camera as webcam tutorial 2024, April
Anonim

U hoeft geen webcam te hebben voor videoconferenties, videochats en zelfs het live uitzenden van evenementen via internet. Veel digitale camera's kunnen meer dan alleen fungeren als een webcam, maar presteren veel beter dan de meeste.

Hoe maak je een webcam van een digitale camera
Hoe maak je een webcam van een digitale camera

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de handleiding van uw digitale camera om te zien of deze als webcam kan worden gebruikt. Veel digitale camera's hebben deze functionaliteit en worden zelfs geleverd met gespecialiseerde software. Installeer deze software op uw computer. Als deze software niet is meegeleverd, gebruikt u een webcamprogramma zoals SarmSoft Web Camera. Download en installeer dit programma op uw computer. Nadat de installatie is voltooid, voert u deze uit.

Stap 2

Sluit de AC-adapter aan op uw digitale camera. Sommigen van hen zullen pas als webcam functioneren als ze zijn aangesloten op een adapter. Zelfs als de camera op batterijen werkt in de webmodus, bespaart het aansluiten via de AC-adapter de levensduur van de batterij en wordt voorkomen dat de camera wordt uitgeschakeld tijdens het fotograferen.

Stap 3

Sluit het ene uiteinde van de videokabel aan op de video-uitgang van uw digitale camera en het andere uiteinde op de invoerpoort van uw videokaart. Zet de camera aan en wacht terwijl de computer het nieuwe apparaat herkent. Zorg ervoor dat er ook een digitale camera is geïnstalleerd in de instellingen van SarmSoft Web Camera.

Stap 4

Installeer de camera zo dicht mogelijk bij de monitor. Hiermee kunt u face-to-face communiceren met een andere gebruiker. U kunt een ministatief gebruiken om de camera te monteren.

Stap 5

Ga op een meter afstand van de digitale camera zitten. De focus van de meeste camera's is bij gebruik in de webmodus beter op deze afstand. Pas verschillende parameters aan, zoals zoom en focus.

Stap 6

Gebruik een aparte microfoon als uw digitale camera bij gebruik als webcam geen geluid doorgeeft. Sluit een microfoon aan op de juiste aansluiting op je geluidskaart. Zet de camera in de webmodus.

Aanbevolen: