Een Digitale Videocamera Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Digitale Videocamera Aansluiten
Een Digitale Videocamera Aansluiten

Video: Een Digitale Videocamera Aansluiten

Video: Een Digitale Videocamera Aansluiten
Video: How to connect CCTV Camera's to the Monitor Using DVR 2024, April
Anonim

Wanneer ze naar verschillende steden en landen reizen, nemen velen niet alleen camera's mee, maar ook digitale videocamera's. Ze verschillen van analoge door de aanwezigheid van een speciale eenheid waarmee u de vastgelegde video in uitstekende kwaliteit op een computer kunt opslaan. Hiervoor worden speciale "capture cards" gebruikt, die via de IEEE1394-poort werken.

Een digitale videocamera aansluiten
Een digitale videocamera aansluiten

Noodzakelijk

  • - USB-kabel;
  • - IEEE1394-kabel;
  • - FireWire-kaart.

instructies:

Stap 1

Installeer de software voor de miniDV digitale camcorder, die video op tape opneemt, op uw computer. Het komt meestal in een set op een schijf. Maar het kan ook van internet worden gedownload. Neem een USB-kabel met aan de ene kant een standaardconnector en aan de andere kant een mini-USB. Sluit de eerste aan op uw computer en de tweede op de Access-aansluiting op uw digitale videocamera. U hoeft niet beide uit te schakelen. Zet de schakelaar op de camcorder op "Camera" of iets dergelijks. Met deze modus en de USB-poort kunt u de camcorder gebruiken als een webcamera, u kunt er ook foto's mee maken. De kwaliteit van video en foto's is afhankelijk van de matrix van het apparaat.

Stap 2

Zet de schakelaar op de digitale videocamera in de stand "Video", d.w.z. zet hem in de videorecordermodus. Aangezien de transmissiesnelheid van deze USB-poort niet hoog is, slechts 4 Mbps, kan deze niet worden gebruikt om de vastgelegde video in goede kwaliteit op de computer op te slaan. Hiervoor wordt andere apparatuur gebruikt. Maar voor verzending per e-mail is het best geschikt. Videobestanden worden opgeslagen in.wmv-indeling.

Stap 3

Installeer een FireWire-kaart (IEEE1394) in uw computer als deze niet in uw moederbord is geïntegreerd. Schakel hiervoor de pc uit en steek deze in de connector. Na het aanzetten van de computer zal het systeem deze zelf installeren. Neem een kabel met 4 of 6 connectoren, afhankelijk van de apparatuur. Zet de camera uit. Sluit het ene uiteinde aan op de IEEE1394-kaart en het andere op uw digitale camcorder op de "DV"-connector. De gegevensoverdrachtsnelheid via deze poort is minimaal 400 Mbps, zodat u bestanden in uitstekende kwaliteit in het.avi-formaat kunt opslaan, hoewel dit veel vrije ruimte op uw harde schijf vereist. Eén minuut video is 172 MB. Daarna kunnen speciale programma's het tot een acceptabele grootte comprimeren.

Aanbevolen: