Een Digitale Settopbox Aansluiten Op Een Oude Tv

Inhoudsopgave:

Een Digitale Settopbox Aansluiten Op Een Oude Tv
Een Digitale Settopbox Aansluiten Op Een Oude Tv

Video: Een Digitale Settopbox Aansluiten Op Een Oude Tv

Video: Een Digitale Settopbox Aansluiten Op Een Oude Tv
Video: Ziggo stopt met analoge tv en gaat digitaal (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

De technologie staat niet stil en de Russische regering kondigde onlangs de overgang van het land naar digitale tv-uitzendingen aan. In dit opzicht wordt de vraag hoe een digitale settopbox op een oude tv moet worden aangesloten steeds relevanter, aangezien veel burgers nog geen tijd hebben gehad om hun apparatuur bij te werken. Gelukkig hebben hardwarefabrikanten deze optie geboden.

Leer hoe u uw digitale settopbox aansluit op uw oude tv
Leer hoe u uw digitale settopbox aansluit op uw oude tv

Een settopbox kiezen voor digitale uitzendingen

Ontdek eerst de technologische kenmerken van uw tv om een geschikte settopbox te kiezen om erop aan te sluiten. Er is bijvoorbeeld absoluut niets om je zorgen over te maken over de eigenaren van apparatuur die na 2013 is uitgebracht, die in de meeste gevallen in de DVB-12-modus werkt (informatie moet worden vermeld in de instructies voor het apparaat of het paspoort). In dit geval kunt u een digitale tv op de tv aansluiten zonder een set-top box: deze wordt volledig vervangen door een antenne die is aangesloten op de bijbehorende connector.

Beeld
Beeld

Als de tv lang geleden is gekocht, zijn er geen gegevens in het paspoort over de aanwezigheid van de DVB-12-modus, u moet de connectoren op het apparaat inspecteren. Het moet aansluitingen hebben voor het uitvoeren van video en audio - de zogenaamde "tulpen" van verschillende kleuren. Een alternatieve (of aanvullende) optie is de aanwezigheid van een VGA-connector. De aanwezigheid van een HDMI-uitgang maakt de situatie nog eenvoudiger, maar is mogelijk niet beschikbaar op oudere tv's. In dergelijke situaties zijn de meeste tv-boxen die zijn uitgerust met ten minste een van de vermelde typen connectoren geschikt voor aankoop.

Ten slotte is de situatie iets gecompliceerder met zeer oude tv's die geen van de vermelde modi hebben. Dit omvat apparatuur die begin jaren 2000 en eerder is uitgebracht, bijvoorbeeld met een beeldbuis (convex screen). In de regel heeft het een SCART-connector. De geselecteerde settopbox moet DVB-12 ondersteunen en de juiste connectoren bevatten. Er wordt een optionele SCART-kabel op aangesloten. Een alternatieve optie is om een speciale RF-modulator aan te schaffen, die zal dienen als adapter voor het aansluiten van een settopbox.

Beeld
Beeld

Een digitale settopbox aansluiten

Bestudeer de instructies voor de gekochte apparatuur zorgvuldig om onverenigbaarheid met een tweerichtingsverbinding te voorkomen. Het meest twijfelachtige is het gebruik van DVB-12-uitgangen. Let op de namen van de aansluitingen op de settopbox: daaronder moet een AV-uitgang zijn. Gebruik een RCA-kabel met een geschikte plug, geleverd of apart gekocht. Sluit de tulpstekkers aan de andere kant aan op de tv en let daarbij op de kleurafstemming.

Beeld
Beeld

Op dezelfde manier wordt een digitale settopbox aangesloten op oude tv's met een SCART-kabel, behalve dat de tulpstekkers in dit geval zijn aangesloten op de settopbox zelf en het andere uiteinde van de kabel op de SCART-connector op tv. De VGA-kabel wordt op dezelfde manier gebruikt. Bij nieuwere tv's is de situatie nog eenvoudiger: een HDMI-kabel is voldoende om aan te sluiten. Bovendien is het vermeldenswaard dat u voor het versterken van het signaal een externe antenne kunt gebruiken, die apart wordt gekocht en wordt aangesloten op de overeenkomstige aansluiting op de digitale settopbox.

Digitale televisie instellen

Volgens de overheid kunnen gebruikers met een standaardaansluiting van de settopbox tot 20 zenders in digitale uitzendmodus bekijken, afhankelijk van de signaalkwaliteit van de gebruikte apparatuur. U kunt het aantal zenders aanzienlijk vergroten en de uitzendingen verbeteren, bijvoorbeeld op betaalde basis, door contact op te nemen met internetproviders.

Beeld
Beeld

Nadat u de digitale set-top box op uw oude tv hebt aangesloten, gebruikt u het menu van het tv-apparaat en selecteert u de AV-uitgangsmodus. Vergeet niet vooraf de digitale tuner zelf in te pluggen. De laatste kan even duren om te laden. Als de verbinding correct is gemaakt, zou er een menu op het tv-scherm moeten verschijnen met de mogelijkheid om kanalen te bekijken, evenals andere functies, bijvoorbeeld video's en foto's bekijken van verwisselbare media, internetdiensten gebruiken, enz. Houd er rekening mee dat de weergaven worden bediend vanaf de afstandsbediening die bij de tuner wordt geleverd.

In modernere tv-modellen, om digitale uitzendingen op het scherm weer te geven, selecteert u de juiste verbindingsconnector in de instellingen. Dit kan bijvoorbeeld HDMI of VGA zijn. Als u problemen ondervindt bij het aansluiten, volgt u de instructies die bij zowel uw tv als uw settopbox zijn geleverd.

Aanbevolen: