Opnemen Vanaf Een Camcorder

Inhoudsopgave:

Opnemen Vanaf Een Camcorder
Opnemen Vanaf Een Camcorder

Video: Opnemen Vanaf Een Camcorder

Video: Opnemen Vanaf Een Camcorder
Video: When using a Camcorder for Video 2024, April
Anonim

Camcorders zijn een gemeengoed geworden in bijna ieders huis. Daarom heeft iedereen nu de mogelijkheid om hun familie, vrienden, vakanties te filmen en zelfs zichzelf als regisseur uit te proberen. Daarom hebben veel mensen niet alleen de mogelijkheid nodig om met een camera te fotograferen, maar ook om te kunnen bewerken en beelden van een videocamera op een computer op te nemen.

Opnemen vanaf een camcorder
Opnemen vanaf een camcorder

Het is nodig

  • Adobe Premier Pro
  • elke video-editor
  • iLink 1394 draad
  • videoband met opname

instructies:

Stap 1

Als uw camcorder naar een videoband schrijft, is deze hoogstwaarschijnlijk aangesloten op de computer met een speciale iLink 1394-draad. Controleer of deze een speciale poort hiervoor heeft. Onderzoek de camera. De gewenste poort moet zijn ondertekend als "DV". In het geval dat de camera naar de harde schijf schrijft, wordt deze met een USB-kabel op de computer aangesloten. Hiervoor moet de camcorder een mini-USB-poort hebben. Draden voor deze doeleinden kunnen worden gekocht bij elke winkel die camcorders verkoopt. Hun kosten bedragen meestal niet meer dan 300 roebel. U kunt informatie dumpen van camera's die informatie opnemen op SD-kaarten, harde schijven of dvd's door ze te kopiëren zoals van een gewone flashdrive. Het kost wat meer moeite om video op te nemen van een miniDV-camera.

Stap 2

Start Adobe Premier Pro. Wanneer de interface wordt geopend, drukt u op de toets "F5". Het video-opnamevenster (Cupture) wordt geopend. Als u deze functie niet kunt starten door op de "F5"-toets te drukken, klikt u op het tabblad "Bestand", in de lijst met mogelijke verdere acties die wordt geopend, selecteert u de opdracht "Opnemen".

Om te voorkomen dat de accu van de camcorder per ongeluk leeg raakt tijdens het vastleggen van video's, moet deze worden aangesloten op een permanente stroombron (net), dus zet de camcorder aan op het lichtnet door de voeding erop aan te sluiten. Als u een kleine video wilt opnemen en de camcorder is veel opgeladen (minimaal 60 minuten), dan kunt u de batterij gebruiken. Maar ervaren video-editors proberen tijdens het opnemen van materiaal van een videocamera geen risico's te nemen en de camera op het netwerk aan te sluiten. Als de opname wordt onderbroken, moet deze immers weer van voren af aan beginnen.

Stap 3

Houd de camera uit totdat je alles klaar hebt voor opname. Namelijk: het Adobe Premier Pro-programma (of een andere video-editor) is geopend, het video-opnamevenster wordt gestart, de camera is aangesloten op de computer met behulp van de iLink 1394-draad, u hebt de lading erop gecontroleerd, de plaats op de computer aangegeven waar de video zal worden opgenomen … Dan kunt u beginnen met opnemen en zet u nu de camera aan en zet u deze in de afspeelmodus. Het is belangrijk om de bedrading zeer zorgvuldig te controleren, omdat abrupte ontkoppeling van de iLink 1394-draad van de ingeschakelde videocamera niet alleen de video-opname kan verstoren, maar ook de poorten op zowel de camcorder als de computer kan bederven. Doe voorzichtig! Wanneer u klaar bent om op te nemen, klikt u op de rode REC-knop onderaan het venster om video op te nemen.

Aanbevolen: