Hoe Video Op Schijf Te Branden Vanaf Een Camcorder

Inhoudsopgave:

Hoe Video Op Schijf Te Branden Vanaf Een Camcorder
Hoe Video Op Schijf Te Branden Vanaf Een Camcorder

Video: Hoe Video Op Schijf Te Branden Vanaf Een Camcorder

Video: Hoe Video Op Schijf Te Branden Vanaf Een Camcorder
Video: How to Burn a DVD From a Camcorder 2024, Mei
Anonim

Digitale camcorders nemen het beeldmateriaal ofwel onmiddellijk op een mini-dvd-schijfje op of zijn uitgerust met programma's waarmee u het resultaat van het beeldmateriaal met een computer op een schijf kunt herschrijven. Maar analoge camera's zijn nog steeds in gebruik. Een film die met zo'n apparaat is opgenomen, kan ook naar dvd worden gekopieerd.

Hoe video op schijf te branden vanaf een camcorder
Hoe video op schijf te branden vanaf een camcorder

Het is nodig

  • - videocamera;
  • - een computer;
  • - Dvd speler;
  • - TV-tunerkaart;
  • - kabel, adapter;
  • - opneembare schijven

instructies:

Stap 1

De eerste manier om een film van een analoge camcorder naar dvd te kopiëren, is door een dvd-recorder voor consumenten te gebruiken. Hij is niet veel duurder en groter dan een gewone dvd-speler, maar heeft wel een tuner en video-ingang. Net als een videorecorder kan zo'n recorder tv-uitzendingen opnemen, evenals een analoge videostream van een van zijn bronnen, inclusief een videocamera. Zoek op de camera naar een 3,5 mm-aansluiting, vergelijkbaar met de aansluiting waarop een hoofdtelefoon gewoonlijk wordt aangesloten op andere apparaten. Het moet worden aangeduid met A / V Out. Sluit het bij de camcorder geleverde snoer hierop aan. Sluit de gele stekker aan op de video-ingang op de recorder en de witte stekker op de audio-ingang. Als er ook een rode stekker is, is je camera stereo. Sluit vervolgens de witte stekker aan op Audio In Links van de recorder en de rode stekker op Audio In Rechts.

Stap 2

Schakel de camcorder in en selecteer op de recorder de video-ingang waarop deze is aangesloten. Plaats een schijf in de recorder, spoel de band terug naar het begin van het gewenste kopieergedeelte en druk vervolgens tegelijkertijd op de afspeelknop op de camera en de opnameknop op de recorder.

Stap 3

Er zijn dvd-recorders met ingebouwde VHS-videorecorders. Bovendien kan een conventionele videorecorder ook zonder deze functie op een recorder worden aangesloten. Als u een VHS-C analoge camcorder gebruikt in plaats van Video 8, plaatst u de batterij in de adapter die bij de camera is geleverd, plaatst u een cassette in de adapter en plaatst u deze vervolgens in de videorecorder. Neem vervolgens opnieuw op zoals hierboven beschreven.

Stap 4

Nadat de opname is voltooid, stopt u het afspelen op de camera en stopt u met opnemen op de recorder. Nadat u alle nummers op de schijf in de gewenste volgorde hebt opgenomen, selecteert u in het menu van de recorder het item dat overeenkomt met de voltooiing van de schijf. De locatie en naam van dit item is afhankelijk van het recordermodel. De schijf kan dan op elke dvd-speler worden afgespeeld.

Stap 5

De tweede manier om te overschrijven is met behulp van een computer. Installeer hiervoor een speciale tv-tunerkaart. Sluit het videosignaal van de camera aan op de laagfrequente ingang van het bord en het audiosignaal op de microfooningang van de geluidskaart via een RCA-Jack-adapter. Voer op uw computer Xawtv uit op Linux en Kastor TV op Windows. Gebruik dit programma om het AVI-bestand te branden.

Stap 6

Kopieer het voltooide bestand naar een cd of dvd met K3b of Grafburn (in Linux), of Small CD Writer (in Windows). De opgenomen schijf kan alleen worden bekeken op spelers met de functie voor het afspelen van MPEG4-bestanden (bijna alle moderne spelers zijn zo). Als je wilt, kun je de schijf branden in een normaal dvd-formaat dat geschikt is voor elke speler, zelfs zonder MPEG4-ondersteuning. Gebruik hiervoor DVDStyler, die beschikbaar is voor zowel Linux als Windows.

Aanbevolen: