Hoe Te Kopiëren Vanaf Een Camcorder

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kopiëren Vanaf Een Camcorder
Hoe Te Kopiëren Vanaf Een Camcorder

Video: Hoe Te Kopiëren Vanaf Een Camcorder

Video: Hoe Te Kopiëren Vanaf Een Camcorder
Video: How to copy videos from Sony Handycam to computer 2024, April
Anonim

Nadat de video is opgenomen, kunt u deze bekijken door de camera op uw tv aan te sluiten. Maar om dit materiaal te kunnen bewerken, moet u het naar de harde schijf van uw computer kopiëren. Deze taak is niet moeilijk, vooral omdat de camera wordt geleverd met software die het gemakkelijker maakt om de vastgelegde video over te zetten naar een computer.

Hoe te kopiëren vanaf een camcorder
Hoe te kopiëren vanaf een camcorder

Het is nodig

  • - videocamera;
  • - kaartlezer;
  • - USB-mini-USB-kabel of FireWire IEEE1394-kabel;
  • - een programma voor het vastleggen van video.

instructies:

Stap 1

Als je een camera hebt die video op geheugenkaarten opneemt, kost het kopiëren van de beelden niet veel tijd. Verwijder de kaart uit de camera en plaats deze in de geheugenkaartsleuf op uw computer, indien beschikbaar.

Stap 2

Het kan zijn dat er geen corresponderende sleuf op de systeemeenheid van uw computer is. Gebruik in dat geval een kaartlezer met een geheugenkaartsleuf van het type dat bij uw camera wordt gebruikt. Steek de kaart in de kaartlezer en sluit deze via de USB-interface aan op de systeemeenheid.

Stap 3

Open de geheugenkaart met Verkenner, selecteer de videobestanden, kopieer ze en plak ze in een map op je harde schijf.

Stap 4

Als uw camera gegevens naar een andere container dan de gewone avi of vob schrijft en u niet kunt bepalen welke van de vele bestanden video bevat, selecteert u de grootste bestanden en kopieert u deze.

Stap 5

Veel mensen gebruiken camcorders die beelden opnemen op de ingebouwde harde schijf. Meestal worden deze camera's geleverd met standaard videobewerkingssoftware en, belangrijker nog, een stuurprogramma waarmee u de camera op uw computer kunt aansluiten. Om bestanden te kopiëren, installeert u dit stuurprogramma vanaf de schijf die bij de camera is geleverd. Als er geen schijf is, download dan het stuurprogramma van de website van de camerafabrikant.

Stap 6

Sluit de camera met een kabel aan op uw computer via de USB-connector. Na het installeren van het stuurprogramma wordt uw camera herkend als een externe harde schijf van waaruit u bestanden kunt kopiëren door ze te selecteren, ze te kopiëren via het contextmenu en ze in een van de mappen op de harde schijf van uw computer te plakken.

Stap 7

Als u video moet kopiëren van een camera die met MiniDV-cassettes werkt, duurt het importeren van video iets langer. Om zonder veel gedoe video van zo'n camera vast te leggen, heb je een video-opnameprogramma nodig.

Stap 8

Plaats de cassette met de vastgelegde video in de camera, zet de camera in de afspeelmodus en sluit de computer aan zoals beschreven in de instructies. Camera's van dit type kunnen worden aangesloten via een USB- of FireWare-interface. Gebruik voor een FireWare-verbinding een FireWire IEEE1394-kabel.

Stap 9

Open uw video-opnamesoftware. Gebruik de optie Input of Video Capture. Selecteer een videobron als het programma een dergelijke mogelijkheid biedt. Voor MiniDV-camera's die via USB zijn aangesloten, is de bron meestal DV-apparaatinvoer. Speel video af op de camera en zorg ervoor dat het signaal naar uw computer gaat. In dit geval wordt de video van de camera weergegeven in het programmaspelervenster. Geef in de programma-instellingen de map op waarin de vastgelegde video wordt opgeslagen.

Stap 10

Spoel de cassette terug naar het begin. U kunt de knoppen in het programmavenster gebruiken. Start het afspelen van video en klik op de knop Capture of "Capture Video" in het programmavenster. Wanneer het segment van de video dat u naar uw computer wilde kopiëren klaar is, klikt u op de knop Stop, Stop Capturing of End Capturing. De bestanden worden nu naar uw harde schijf gekopieerd.

Aanbevolen: