Een Dvd-schijf Branden Vanaf Een Camcorder

Inhoudsopgave:

Een Dvd-schijf Branden Vanaf Een Camcorder
Een Dvd-schijf Branden Vanaf Een Camcorder

Video: Een Dvd-schijf Branden Vanaf Een Camcorder

Video: Een Dvd-schijf Branden Vanaf Een Camcorder
Video: How to Burn a DVD From a Camcorder 2024, Mei
Anonim

Een amateur-camcorderopname kan worden opgeslagen in het geheugen van de computer en vervolgens op een dvd worden gebrand, zodat u de opname later op een dvd-speler kunt bekijken. Om dit snel en efficiënt te doen, moet u consequent verschillende stappen uitvoeren.

Een dvd-schijf branden vanaf een camcorder
Een dvd-schijf branden vanaf een camcorder

instructies:

Stap 1

Sluit uw camcorder aan op uw computer. Gebruik hiervoor het speciale snoer dat bij het apparaat wordt geleverd. Bovendien moet de kit een schijf bevatten met een stuurprogramma dat op de computer moet worden geïnstalleerd. Sluit de voeding aan op de camcorder zodat de batterij niet op het meest cruciale moment leeg raakt, aangezien het opnameproces niet kan worden onderbroken.

Stap 2

Sluit alle externe applicaties tijdens het werken; de belasting van de computerprocessor moet minimaal zijn. Het is ook beter om de antivirus- en bestandsdownloadprogramma's tijdelijk uit te schakelen. Begin met het schrijven naar uw harde schijf. Kies het juiste formaat. WMV is sterk gecomprimeerd, dus het bestand neemt minder ruimte in beslag op uw harde schijf, maar de opnamekwaliteit zal laag zijn. AVI daarentegen vereist veel vrije ruimte op de harde schijf, maar het coderingsresultaat zal ook beter zijn. Opnemen van een camcorder naar een harde schijf is een lang proces, dus u zult moeten wachten.

Stap 3

Bewerk het resulterende videobestand. Hiervoor kunt u het programma MovieMaker gebruiken. Hoewel het niet de beste optie is voor een professional, is het prima voor thuisgebruik. Start het, voeg een video toe en voer alle noodzakelijke handelingen uit: voeg titels toe, knip zo nodig niet-succesvolle fragmenten uit, maak screensavers. Sla het bestand vervolgens op in hetzelfde formaat.

Stap 4

Installeer dvd-publicatiesoftware zoals DVDFlick op uw computer. Open het en start het proces van het maken van een nieuwe schijf door op het tabblad CreateDVD te klikken. Als het programma geen audio- of videobestanden wil herkennen, installeer dan de nieuwste K-Lite-codecset op uw computer. Voltooi het maken van de schijf. Geef het een naam.

Stap 5

Controleer de resulterende schijf. Als je alles goed hebt gedaan, zou het leesbaar moeten zijn op elke dvd-speler.

Aanbevolen: