Opnemen Vanaf Een Videorecorder

Inhoudsopgave:

Opnemen Vanaf Een Videorecorder
Opnemen Vanaf Een Videorecorder

Video: Opnemen Vanaf Een Videorecorder

Video: Opnemen Vanaf Een Videorecorder
Video: Using a VCR to record Digital TV 2024, April
Anonim

Als je erover nadenkt, twee decennia geleden dacht niemand aan dvd's - iedereen gebruikte VHS-bandrecorders. Veel van mijn favoriete films bleven op die videobanden staan. Hoogstwaarschijnlijk is de helft van deze films al op dvd, en sommige zijn nog niet opgenomen. Bijvoorbeeld je bruiloft of de bruiloft van je ouders. Het zal zonde zijn als de cassette volledig verslechtert en dit is een herinnering voor het leven. Daarom zijn er manieren om video's van VHS-banden naar dvd's te kopiëren.

Opnemen vanaf een videorecorder
Opnemen vanaf een videorecorder

Noodzakelijk

TV-tunersoftware voor video-opname

instructies:

Stap 1

Om video van een cassette op een computer op te nemen, moet u gespecialiseerde software installeren. Soms is het nodig om een extra videokaart te installeren die een brede video-opnamefunctie heeft: videorecorders en camcorders. In plaats van een dergelijke videokaart kan een tv-tuner met video-opnamefunctie worden gebruikt. Als het gaat om het vastleggen van video op een laptop, ligt het iets gecompliceerder. Omdat het onmogelijk is om een nieuw apparaat in een laptop te installeren. Er is maar één uitweg: speciale adapters gebruiken.

Stap 2

Laten we stilstaan bij de meest optimale optie die geschikt is voor zowel een laptop als een computer. Sluit een tv-tuner aan op uw computer. Houd er rekening mee dat de aansluiting van apparaten alleen "tulpen" mag zijn. Installeer de vereiste stuurprogramma's.

Stap 3

Sluit 2 apparaten aan: videorecorder en pc.

Stap 4

Installeer een gespecialiseerd programma waarmee de stream van de tuner wordt opgenomen. De meest populaire programma's op dit gebied zijn Pinacle, Fly2000TV, EyeTV, KMPlayer, EyeTV, GB-PVR en vele andere.

Stap 5

Plaats een videocassette en schakel het opnemen op de tuner in. Bereid een nieuwe lege schijf voor om de resulterende video op te nemen.

Aanbevolen: