Kan Contactloos Betalen Niet Instellen: Wat Te Doen?

Inhoudsopgave:

Kan Contactloos Betalen Niet Instellen: Wat Te Doen?
Kan Contactloos Betalen Niet Instellen: Wat Te Doen?

Video: Kan Contactloos Betalen Niet Instellen: Wat Te Doen?

Video: Kan Contactloos Betalen Niet Instellen: Wat Te Doen?
Video: Contactloos betalen, niet zonder risico 2024, April
Anonim

De echte ontdekking van de afgelopen jaren is contactloos betalen. Een van de handigste innovaties die het betalen voor goederen en diensten vergemakkelijkt. Het proces van het opzetten van het afrekeningssysteem wordt elk jaar duidelijker. Maar het gebeurt zo dat er problemen optreden tijdens de installatie. Wat te doen in dit geval?

Kan contactloos betalen niet instellen: wat te doen?
Kan contactloos betalen niet instellen: wat te doen?

Voordelen van contactloos betalen

Ongetwijfeld heeft deze methode zijn voordelen, aangezien contactloos betalen het betalingsproces zelf faciliteert.

Gemak. U kunt aankopen zowel met kaart als met mobiele telefoon betalen. Ook zijn er de laatste jaren nieuwe toestellen met technologie voor contactloos betalen bijgekomen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar met het apparaat de leesterminal aan te raken en de aankoop wordt automatisch betaald. In het begin moet u er natuurlijk voor zorgen dat het bedrag op de terminal overeenkomt met het bedrag dat op het product staat aangegeven.

Snelheid. De betaling vindt vrijwel direct plaats. En aan de telefoon, als er een mobiele bank in is geïnstalleerd, ontvangt u onmiddellijk een melding over het opnemen van geld. Als het bedrag niet hoger is dan 1000 roebel, hoeft de eigenaar niet elke keer de pincode van de kaart in te voeren of de cheque te ondertekenen. Waarom precies 1000 roebel? Als de kaart plotseling verdwijnt of wordt gestolen, kan de dief geen aankopen doen voor grote bedragen zonder de pincode van de kaart te kennen. Daarom is er tijd om het te blokkeren.

Veiligheid. Controle over het betalingsproces. Het is niet nodig om de kaart in handen van de kassier te geven, aangezien de eigenaar deze zelf op de terminal aanbrengt. Geld kan ook niet twee keer worden afgeschreven. Na de eerste betaling zal de terminal een signaal geven over de betaling en automatisch afsluiten.

Redenen voor problemen bij het instellen van contactloos betalen

Vaak ziet u op het scherm van mobiele apparaten een melding - "Kan contactloze betaling niet instellen". Dit gebeurt wanneer u Google Pay (Android Pay) probeert te gebruiken of een bankkaart koppelt.

  1. Niet-originele firmware. Het apparaat heeft mogelijk niet-gecertificeerde firmware of een die al verouderd is. Als gevolg hiervan verstoort het eenvoudig de juiste werking van de applicatie;
  2. ROOT-rechten of "Beheerdersrechten" van het apparaat. Als de eigenaar om welke reden dan ook deze rechten heeft verkregen, treedt er vaak een fout op met de tekst - "Contactloos betalen is uitgeschakeld". Wat betekent het? De functie is niet beschikbaar in de "superuser" (root) modus;
  3. Ontgrendelde bootloader op je telefoon.

Wat moet ik doen als ik geen contactloos betalen kan instellen?

Meestal komen eigenaren van Xiaomi Mi-lijntelefoons deze fout tegen. De oplossing voor dit probleem bij andere merken is ongeveer hetzelfde.

Beeld
Beeld

Officiële firmware

In dit geval zorgen verouderde versies ervoor dat gebruikers contactloos betalen niet succesvol kunnen toepassen. Wanneer dit probleem zich voordoet, moet u controleren op bestaande updates en daarvoor verbinding maken met wifi. Ga dan naar "Instellingen" - "Over apparaat" - "MUIU-versie" - "Instellingen" in de vorm van drie stippen in de rechterbovenhoek.

Vervolgens moet u de schuifregelaar in de actieve modus zetten in het veld "Automatische updates".

Hoe schakel ik ROOT-rechten uit?

De superuser-optie blokkeert ook vaak de lancering van contactloze betalingen. Om dit te controleren, moet je het SuperSU-hulpprogramma downloaden (een extra applicatie van de Play Market). Het is niet de moeite waard om software van externe bronnen te downloaden, omdat de kans dat een virus naar een smartphone wordt gebracht vrij groot is. Ga vervolgens naar "Instellingen" - Volledige verwijdering van ROOT-rechten ", waar u het eens moet worden over alle punten, en start vervolgens het apparaat opnieuw op.

Beeld
Beeld

Hoe kan ik de bootloader controleren?

Bootloader of bootloader-modus is een programma dat wordt geactiveerd op het moment dat de gebruiker toegang wil tot de kernel van het besturingssysteem. De app is niet alleen opgenomen in het Android-systeem, maar ook in Mac. De bootloader is over het algemeen vergrendeld op Android-apparaten omdat fabrikanten niet willen dat smartphonebezitters hun telefoonversie kunnen wijzigen en bij Android blijven.

Als de downloader in de actieve modus staat, voorkomt Google Pay dat de kaart wordt gekoppeld.

Wat kan nog meer van invloed zijn op de installatie van contactloos betalen?

  1. Actieve NFC-optie in "Instellingen" - "Meer";
  2. U kunt proberen de portemonnee te wijzigen van HCE naar SIM op het tabblad Locatie van beveiligingselement;
  3. Het tabblad "Batterij en prestaties": u moet de optie "GP" vinden en alle machtigingen en de "Onbeperkte" modus ervoor instellen;
  4. Stel Google Pay-machtigingen in. In de betalingsinstellingen moet u - "Betaling met één aanraking" instellen. In de regel "Betaalmiddelen" - huisarts of AP.

Google Pay instellen

Waar is de aanvraag voor?

  • Met zijn hulp kan de eigenaar van de smartphone aankopen in de officiële Google-services betalen;
  • Betalen voor apps, aankopen doen op websites;
  • Geldtransacties uitvoeren.

Google Pay-configuratieproces

  1. Eerst moet u ervoor zorgen dat de telefoon Android OS-versie 5 of hoger gebruikt;
  2. Installeer Google Pay vanaf de Play Market;
  3. Open de applicatie, voeg een kaart toe: vervaldatum, nummer, naam / achternaam en CVC-code;
  4. Ga naar de "Instellingen" van de telefoon - "Draadloze netwerken" - "Extra functies";
  5. Schakel de NFC-modus in, selecteer Google Pay als de belangrijkste applicatie voor betalingstransacties;
  6. Selecteer Android Pay in de regel "Primaire betaalmethode".

Als de eigenaar van de smartphone de Sberbank-kaart aan het betalingssysteem heeft gekoppeld, dan is het mogelijk om deze eenvoudig te uploaden naar Google Pay als er een officiële Sberbank Online-applicatie is. Vervolgens wordt in de applicatie van de bank de functie weergegeven - "Toevoegen aan Android Pay". Verdere instructies zullen zichtbaar zijn op het scherm.

Beeld
Beeld

Hoe betaal ik met Google Pay?

Om dit te doen, hoeft u alleen maar het scherm van het apparaat te ontgrendelen en naar de terminal te brengen. Dan verschijnt er een bericht over een geslaagde betaling op het scherm.

Wat als Google Pay niet wordt ondersteund door mijn smartphone?

Meestal gebeurt dit vanwege een verouderde versie van de telefoon zelf of schade aan de NFC-chip in het apparaat.

Aanbevolen: