Wat Te Doen Als één Oordopje Niet Werkt?

Wat Te Doen Als één Oordopje Niet Werkt?
Wat Te Doen Als één Oordopje Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als één Oordopje Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als één Oordopje Niet Werkt?
Video: Je AirPods werken niet? 6 oplossingen voor AirPods-problemen op een rij 2024, April
Anonim

Helaas zijn er nog steeds geen apparaten op de markt die geluiden gecodeerd in een elektrisch signaal rechtstreeks naar de hersenen sturen. Daarom wordt dit signaal door het weergaveapparaat naar de luidsprekers van de koptelefoon gestuurd, die luchttrillingen creëren die door het membraan in het oor van de luisteraar worden opgevangen en vervolgens worden omgezet in signalen van de zenuwuiteinden. Als een van de koptelefoons plotseling stopt met het schudden van de lucht in het oor van de luisteraar, dan kunnen hier verschillende redenen voor zijn, en sommige kunnen vrij gemakkelijk worden geëlimineerd.

Wat te doen als één oordopje niet werkt?
Wat te doen als één oordopje niet werkt?

Om deze niet dodelijke, maar vervelende overlast het hoofd te bieden, moet je eerst bepalen wat er precies mis is gegaan - "lokaliseer de storing", zoals allerlei "geëlektrificeerde professionals" het in de films zeiden. Begin met het eenvoudigste te controleren - zorg ervoor dat de hoofdtelefoonaansluiting volledig in de juiste aansluiting is gestoken. Contacten die signalen van de linker- en rechterkanalen op de pinnen van moderne connectoren verzenden, zijn gemaakt in de vorm van ringen die boven elkaar zijn geplaatst. Als de stekker niet helemaal is ingestoken, dan raakt de bovenste ring het corresponderende contact in de connector niet en ontvangt een van de koptelefoons geen signaal.

Een andere reden kan het defect zijn van een speciaal programma ("stuurprogramma") in het apparaat waarop de hoofdtelefoon is aangesloten, dat zorgt voor een gezamenlijke werking met de systemen van dit apparaat. Meestal treden dit soort problemen op wanneer u een koptelefoon op computers aansluit. Het kan alleen worden geëlimineerd door een geschikt stuurprogramma te installeren - meestal bevat de gekochte koptelefoon of het apparaat waarop ze zijn aangesloten een schijf met de benodigde software. Als het er niet is, moet u het stuurprogramma op internet zoeken.

Beide bovengenoemde redenen worden geëlimineerd zonder "chirurgische interventie", aangezien de "patiënt" (hoofdtelefoon) zelf geen schade heeft. Als het echter niet mogelijk was om de tweede luidspreker van het apparaat met de bovenstaande methoden te laten werken, dan is dergelijke schade waarschijnlijk nog steeds aanwezig. Onderzoek het aansluitsnoer van de koptelefoon - het kan ergens gedeeltelijk beschadigd zijn en het contact van de bedrading van een van de kanalen is verbroken. Dit gebeurt meestal in de buurt van de connector en de hoofdtelefoonluidsprekers. Natuurlijk zullen koptelefoons met dergelijke schade vervangen moeten worden, maar als tijdelijke maatregel kun je het beschadigde onderdeel vervangen als je een overbodig apparaat hebt met een vergelijkbare aansluitkabel. In dit geval snijdt u eenvoudig het beschadigde deel af, stript en draait u de draden van de oude en nieuwe aansluitsnoeren en wikkelt u de kruising van ten minste één van de twee draden om met elektrische tape (tape, zelfklevende sticker, enz.).

Als geen van de bovenstaande oorzaken ervoor zorgt dat de hoofdtelefoon normaal functioneert, is de kans groot dat de luidspreker of iets anders in de behuizing van de niet-werkende hoofdtelefoon is beschadigd. Aangezien deze delen van de hoofdtelefoon in de regel niet te scheiden zijn, hoeft u alleen maar afscheid te nemen van de hoofdtelefoon en uzelf tevreden te stellen met een nieuwe aankoop.

Aanbevolen: