Wat Te Doen Als Uw Smartphone Niet Kan Worden Ingeschakeld?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Smartphone Niet Kan Worden Ingeschakeld?
Wat Te Doen Als Uw Smartphone Niet Kan Worden Ingeschakeld?

Video: Wat Te Doen Als Uw Smartphone Niet Kan Worden Ingeschakeld?

Video: Wat Te Doen Als Uw Smartphone Niet Kan Worden Ingeschakeld?
Video: Handige tips voor Android-telefoons - wist jij dit al? 2024, Maart
Anonim

Een van de grootste angsten van een moderne persoon is het defect raken of het verlies van een smartphone. Dat is de reden waarom zoveel mensen, na een plotselinge ontkoppeling van de telefoon, in paniek raken, wat niet tot iets goeds leidt.

https://www.freeimages.com/pic/l/d/dr/dragontash/1438234_30642216
https://www.freeimages.com/pic/l/d/dr/dragontash/1438234_30642216

Wat kunt u zelf doen?

Het allereerste dat u moet doen, is de staat van de batterij controleren. Heel vaak zit het probleem bij haar. In dit geval kan de telefoon aangeven dat de batterij volledig is opgeladen. Maar allerlei updates, constant zoeken naar netwerken, het scherm van het apparaat ingeschakeld, kunnen de batterij heel snel leegmaken. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om dergelijke functies alleen in te schakelen als dat nodig is.

Als u bijvoorbeeld met de metro reist, is het de moeite waard om het zoeken naar draadloze netwerken uit te schakelen; als het signaal onstabiel is, kost het veel energie. Als je telefoon niet wil inschakelen, laad hem dan gewoon op. Sommige modellen hebben slechts een half uur nodig om weer in werkende staat te komen, andere - minstens een dag. Bovendien hangt het af van de staat van de batterij zelf. Het wordt aanbevolen om ze eens in de 18 maanden te vervangen om de levensduur van het apparaat te verlengen.

Als het apparaat, zelfs na een dag constant opladen, niet wil inschakelen, controleer dan de oplader. Misschien is er iets in hem misgegaan. Zoek een ander apparaat en probeer de telefoon hiervan op te laden, het is echter raadzaam om originele opladers te gebruiken, het gebruik van goedkope Chinese tegenhangers kan de telefoon zelf beschadigen.

Andere opties

In sommige gevallen kan de telefoon weigeren in te schakelen vanwege het uitvallen van de startknop. Als uw smartphone nieuw is, is de fout waarschijnlijk gemaakt door de fabrikant, in dit geval moet u contact opnemen met de winkel waar het apparaat is gekocht. Daar kunnen ze de telefoon vervangen of naar een servicecentrum sturen, waar ze zullen proberen de oorzaak van de storing te verhelpen. Als de telefoon oud genoeg is en de knop plotseling niet meer werkt, ga dan rechtstreeks naar het servicecentrum.

Heel vaak kan de reden voor de niet-werkende staat van de smartphone een geheugenkaart zijn. De meeste telefoons worden verkocht zonder de meegeleverde geheugenkaarten, dus consumenten kopen dit extra geheugen zelf aan. Om problemen met de telefoon te voorkomen, kunt u proberen er een geheugenkaart in te installeren terwijl u nog in de winkel bent. Als de telefoon na het inschakelen vastloopt of gewoon weigert te zien, zoek dan naar opties van andere fabrikanten. Anders kan het bij de volgende poging om de telefoon opnieuw op te starten gewoon niet worden ingeschakeld. In dit geval moet u contact opnemen met het servicecentrum.

Door mechanische schade kan de smartphone niet worden ingeschakeld. Moderne lichte en kleine apparaten zijn qua "onverwoestbaarheid" zelden te vergelijken met zware oude modellen. Draag de telefoon daarom niet in de achterzak van uw broek: het is voldoende om te gaan zitten of te bukken en de telefoon moet worden gerepareerd.

Aanbevolen: