Hoe De Kwaliteit Van Een Telefoonlijn Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kwaliteit Van Een Telefoonlijn Te Controleren?
Hoe De Kwaliteit Van Een Telefoonlijn Te Controleren?

Video: Hoe De Kwaliteit Van Een Telefoonlijn Te Controleren?

Video: Hoe De Kwaliteit Van Een Telefoonlijn Te Controleren?
Video: Zelfgemaakte 10-laags koolstofbuistest - Gesimuleerde F1 auto-ophangarm - Ondertitelde video 2024, April
Anonim

Voordat u het ADSL-internet aansluit, moet u eerst controleren of uw telefoonlijn een hoogwaardige verbinding kan bieden, zodat u later de provider en computerstoring niet de schuld geeft.

Hoe de kwaliteit van een telefoonlijn te controleren?
Hoe de kwaliteit van een telefoonlijn te controleren?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - modem;
  • - telefoon lijn.

instructies:

Stap 1

Om de kwaliteit van de communicatie op uw telefoonlijn te bepalen, sluit u een modem aan op uw computer, bijvoorbeeld D-Link DSL 2500U / BRU / D. Als uw modem als bridge is aangesloten, gaat u naar de eigenschappen van het lokale netwerk en registreert u het IP-adres van de modem zoals weergegeven in de afbeelding. Als u dit niet doet, kunt u geen contact opnemen met de modem om de telefoonverbinding te controleren

Stap 2

Ga naar https://orencode.info/forum/attachment.php?attachmentid=100&d=1266438205 om de applicatie voor het controleren van de telefoonlijn te downloaden. Om te downloaden, registreer je op het forum, dit is een standaard procedure, het zal niet veel tijd in beslag nemen. Pak het archief uit en installeer het programma op uw computer. Sluit de telefoonkabel aan op de modem en zet hem aan. Start vervolgens de DLink Line Info-app.

Stap 3

Voer het IP-adres van de modem in het programmavenster in en klik vervolgens op de knop "Vernieuwen" om de lijnkarakteristieken uit te lezen. Hoe meer grafiekuitlezingen het programma opbouwt als resultaat van metingen, hoe beter uw telefoonlijn. Ook hierover kun je conclusies trekken uit het programmarapport. Vind daarin de volgende kenmerken: Ruismarge en demping.

Stap 4

Schat de waarde van ruisimmuniteit, als deze minder dan 6 is, dan is de lijn erg slecht, er zijn problemen met synchronisatie. De waarde van deze parameter is van 7 tot 10 - er zijn fouten mogelijk. 11 tot 20 is een goede regel. Als de indicator 21 of meer is - de lijn is erg goed, zal er geen interferentie zijn.

Stap 5

Kijk dan naar de signaalverzwakkingsparameter, als deze minder is dan 20, dan is je lijn uitstekend. De normale waarde ligt tussen 20 en 40. Als de waarde tussen 40 en 50 ligt, zal de lijn uitvallen. Synchronisatie zal periodiek verdwijnen als de indicator tussen 50 en 60 is. Als deze boven de 60 is, werkt de apparatuur niet.

Aanbevolen: