Hoe De Kwaliteit Van De Verbinding Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kwaliteit Van De Verbinding Te Controleren?
Hoe De Kwaliteit Van De Verbinding Te Controleren?

Video: Hoe De Kwaliteit Van De Verbinding Te Controleren?

Video: Hoe De Kwaliteit Van De Verbinding Te Controleren?
Video: Hoe de afdekking van de expansietank van een auto te controleren 2024, Mei
Anonim

Bij het aansluiten van computers op een lokaal netwerk komen veel componenten kijken: twisted-pair kabels met connectoren erop, switches, netwerkkaarten in computers en de computers zelf met de software erop geïnstalleerd.

Hoe de kwaliteit van de verbinding te controleren?
Hoe de kwaliteit van de verbinding te controleren?

instructies:

Stap 1

Al deze componenten kunnen de kwaliteit van de verbinding beïnvloeden. Er is een eenvoudige manier om uw verbinding te testen. Voer de opdrachtprompt uit. Ga hiervoor naar het Windows Start-menu door op de knop in de hoek van het scherm te klikken. Vouw vervolgens het gedeelte "Standaard" uit, zoek daarin de snelkoppeling voor het starten van het opdrachtregelhulpprogramma en klik met de muis op de snelkoppeling.

Stap 2

Voer de opdracht ping [ip-adres van de computer op het netwerk] in de regel in om de kwaliteit van de verbinding op deze site te controleren. Als u de kwaliteit van de internetverbinding wilt controleren, voert u na de ping-operator de naam van het internetadres in, bijvoorbeeld mail.ru. Bredere informatie over de kwaliteit van de communicatie wordt geleverd door de opdracht traceroute [ip-address], waarna de computer een verzoek naar de site rinotel.ru stuurt en de volgende informatie weergeeft: het aantal verplaatsingen naar uw node, hun naam en IP-adres, evenals informatie over de pakketvertraging …

Stap 3

Als de LAN-verbinding onstabiel is, kunt u de kwaliteit van de twisted pair-kabel controleren met een speciale tester. Afhankelijk van het apparaatmodel ontvangt u informatie over bekabelingsschema's, de dichtstbijzijnde beschikbare poorten, beschikbaarheid van stroom en andere specificaties.

Stap 4

Er zijn speciale online diensten waarmee je volledige informatie kunt krijgen over je internetverbinding: je externe ip-adres, aantal nodes, snelheidsparameters, enz. In de regel bestaan vergelijkbare services zelfs op de Yandex-website. Bovendien wordt alle informatie gratis verstrekt. De communicatiekwaliteit kan ook worden gecontroleerd met behulp van standaardsoftware. Als je een USB-modem hebt. Open het programma waarmee u verbinding maakt. Klik vervolgens op het tabblad "Statistieken" en bekijk de verbindingssnelheid op dit moment.

Aanbevolen: