Een Modem Aansluiten Op Een Telefoonlijn

Inhoudsopgave:

Een Modem Aansluiten Op Een Telefoonlijn
Een Modem Aansluiten Op Een Telefoonlijn
Anonim

Om de maximale ontvangst- of datatransmissiesnelheid van de modem te verkrijgen, moet u deze correct aansluiten op de telefoonlijn. Als de aansluiting correct is, wordt het relais geactiveerd tijdens de “van de haak” op de computer. Dit relais is verantwoordelijk voor het loskoppelen van faxen, antwoordapparaten, telefoons en andere apparaten van de lijn die extra belasting veroorzaken, wat leidt tot interferentie op de telefoonlijn.

Een modem aansluiten op een telefoonlijn
Een modem aansluiten op een telefoonlijn

Noodzakelijk

telefoonaansluitingen met RJ-11-aansluitingen; - telefoondraad of twisted pair; - modem; - nagels; - een hamer; - tang; - mes; - draadsnijders

instructies:

Stap 1

Inspecteer eerst uw bestaande telefoonbedrading. Als het erg oud is, kun je het het beste verwijderen met een tang en een mes. Anders kan het op elk moment mislukken.

Stap 2

Verwijder vervolgens de eventuele condensatoren met een tang uit de telefoonaansluitingen. Dit is nodig zodat de modem inkomende oproepen correct kan identificeren.

Stap 3

Leid vervolgens de nieuwe bedrading door deze voorzichtig met kleine spijkers aan de muur of het plafond te spijkeren. In plaats van gewone dunne bedrading kan twisted pair worden gebruikt, wat de kwaliteit van de signaaloverdracht aanzienlijk kan verbeteren. Houd er rekening mee dat u voor de juiste aansluiting alleen de draad van de deur naar de modem hoeft te trekken, en van de modem rechtstreeks naar de telefoonaansluitingen, waarvan u het aantal zelf instelt.

Stap 4

Zorg ervoor dat u alle beschikbare verbindingen goed soldeert. Als u dit niet doet, zullen ze na enige tijd oxideren en de sterkte van hun verbinding verminderen. Het is wenselijk dat er zo min mogelijk draadverbindingen zijn en dat de draden van hetzelfde metaal zijn gemaakt, omdat verschillende materialen het solderen veel slechter vasthouden dan homogene.

Stap 5

Begin na alle voorbereidingen met het aansluiten van de modem op de telefoonlijn. Sluit eerst de lijningang aan op de aansluiting met het label "In" en vervolgens de telefoonlijn uit met de aansluiting met het label "Uit". Controleer de modemverbinding met uw computer.

Aanbevolen: