Een Telefoonlijn Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Telefoonlijn Aansluiten
Een Telefoonlijn Aansluiten

Video: Een Telefoonlijn Aansluiten

Video: Een Telefoonlijn Aansluiten
Video: House Phone Line Wiring 2024, Mei
Anonim

De personal computer is stevig in ons leven gekomen en een van zijn integrale functies is toegang tot internet, dat zowel op het werk als thuis nodig is. Tegenwoordig zijn er de volgende manieren om verbinding te maken met internet: via een modemverbinding; op een speciale lijn; radiotoegang; Satelliet internet.

Een telefoonlijn aansluiten
Een telefoonlijn aansluiten

Noodzakelijk

personal computer, modem, huistelefoonlijn

instructies:

Stap 1

De eerste optie om via een telefoonlijn met een modem verbinding te maken met het World Wide Web is de meest gebruikelijke. Om verbinding te maken met internet via een telefoonlijn, hebt u het volgende nodig: een pc, een modem, een huistelefoonlijn en een gratis telefoonaansluiting, plus een internetkaart van een bepaalde provider (serviceprovider).

Stap 2

Sluit vervolgens uw modem aan op de computer, evenals op de telefoonlijn en installeer bovendien het modemstuurprogramma. Modems worden eenvoudig met een gewone telefoonkabel en telefoonaansluiting op de telefoonlijn aangesloten. Gebruik een kabel met aan beide uiteinden twee telefoonstekkers. Het is noodzakelijk om verbinding te maken met de telefoonlijn via de modemconnector met het woord LINE. Installeer het stopcontact zo dicht mogelijk bij het modem, want hoe langer de kabel, hoe slechter de kwaliteit van de verbinding.

Modemverbindingen zijn er in twee soorten: inbelverbinding en ADSL.

Stap 3

Als u een modem van het eerste type gebruikt, moet u om toegang te krijgen tot internet elke keer via een telefoonlijn naar de provider inbellen en is uw telefoon "bezet" terwijl u op het netwerk bent. Bij het inbellen naar de modempool van de provider worden uw login (accountnaam) en wachtwoord verwerkt en gecontroleerd. Na succesvolle afronding van de operatie krijgt de abonnee een gratis IP toegewezen en krijgt hij toegang tot het netwerk.

Stap 4

Deze verbindingsmethode is eenvoudig om apparatuur te installeren en te configureren, goedkoop, omdat u bovendien alleen een analoog modem hoeft aan te schaffen, het heeft veel tariefplannen die door verschillende providers worden aangeboden.

Stap 5

De nadelen, naast de drukte van de telefoonlijn, zijn de lage snelheid en kwaliteit van de gegevensoverdracht, evenals de lage kwaliteit van de verbinding als gevolg van de verslechtering van de telefoonlijnen.

Stap 6

De technologie van het aansluiten van een telefoonlijn via ADSL is veelbelovender. In dat geval blijft uw telefoonlijn vrij en krijgt u dankzij analoge telefoonlijnen de mogelijkheid van snelle breedbandinternettoegang. Bovendien hoeft de abonnee in dit geval niet in te bellen naar de provider. Het enige negatieve is de hogere prijs.

Aanbevolen: