Een Tv Aansluiten Op De Systeemeenheid

Inhoudsopgave:

Een Tv Aansluiten Op De Systeemeenheid
Een Tv Aansluiten Op De Systeemeenheid

Video: Een Tv Aansluiten Op De Systeemeenheid

Video: Een Tv Aansluiten Op De Systeemeenheid
Video: 2 Ways CONNECT PC TO HD TV, Tech tips 17 2024, April
Anonim

Een groot aantal bioscoopbezoekers kijkt het liefst films van hoge kwaliteit op grote schermen. Om geen geld te verspillen aan een dure Blu-ray-speler, sluiten veel mensen de tv rechtstreeks aan op hun computer.

Een tv aansluiten op de systeemeenheid
Een tv aansluiten op de systeemeenheid

Het is nodig

HDMI-HDMI-kabel, DVI-HDMI-adapter

instructies:

Stap 1

Om de tv op de computersysteemeenheid aan te sluiten, kunt u verschillende opties gebruiken. Selecteer eerst de poort op de tv waarop u de videokaart van uw pc wilt aansluiten. Er zijn verschillende hoofdconnectoren die een digitaal of analoog signaal dragen. Het eerste type omvat DVI- en HDMI-poorten, het tweede - S-video en VGA.

Stap 2

Als je de gelukkige eigenaar bent van een moderne krachtige computer, dan heb je geluk. Hoogstwaarschijnlijk is uw grafische kaart al uitgerust met een HDMI-poort. In dit geval hoeft u alleen maar een HDMI-HDMI-kabel aan te schaffen en de computer op de tv aan te sluiten.

Stap 3

Relatief oude modellen videokaarten hebben twee aansluitingen: VGA en DVI. Speciaal voor dergelijke gevallen kwamen ze met een DVI-HDMI-adapter. Sluit hem aan op je grafische kaart, sluit een HDMI-naar-HDMI-kabel aan en sluit hem aan op je tv.

Stap 4

Overweeg een belangrijk punt: voor veel modellen videoadapters verzendt de DVI-poort geen geluid, in tegenstelling tot de HDMI-connector. In deze situatie moet u een kabel aanschaffen met aan beide uiteinden een audio-aansluiting (3,5 mm). Sluit hem aan op de Audio Out-poort op uw geluidskaart en de Audio In-aansluiting op uw tv.

Stap 5

Het is niet voldoende om alleen de tv en de systeemeenheid met elkaar te verbinden. U moet nog steeds de beeldparameters aanpassen. Zet uw computer aan. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Ga naar Schermresolutie. Bovenaan zie je de iconen voor de twee displays. Kies degene die de tv symboliseert.

Stap 6

Als u het werkgebied wilt uitbreiden, selecteert u "Schermen uitvouwen". Als u een identiek beeld op beide schermen wilt krijgen, selecteert u "Deze schermen dupliceren".

Stap 7

Niet alle videokaartmodellen ondersteunen dual channel-werking. U kunt direct na het opstarten van Windows erachter komen: alleen de achtergrondafbeelding van het bureaublad wordt op het tv-scherm weergegeven. Klik in dergelijke gevallen op het pictogram dat de tv vertegenwoordigt en selecteer "Maak dit scherm het hoofdscherm".

Aanbevolen: