Een Thuisbioscoop Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Thuisbioscoop Aansluiten Op Een Tv
Een Thuisbioscoop Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Thuisbioscoop Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Thuisbioscoop Aansluiten Op Een Tv
Video: How to Connect a Home Theater to a TV 2024, April
Anonim

Een thuisbioscoopsysteem bestaat uit een AV-receiver die is aangesloten op luidsprekers en een tv. Daarnaast zijn er dvd- en blu-rayspelers en videorecorders. Alle componenten zijn aangesloten op de receiver, die de apparatuur aanstuurt en de speakers van stroom voorziet. Er is een aparte kabel nodig om de tv aan te sluiten. Welke kabel u kiest, hangt af van de beschikbare aansluitingen op uw home cinema-ontvanger en tv, die standaard composiet, RGB, S-video of HDMI (High Definition Media Interface) kunnen zijn.

Een thuisbioscoop aansluiten op een tv
Een thuisbioscoop aansluiten op een tv

Het is nodig

  • - kabel om de ontvanger op de tv aan te sluiten;
  • - netwerkfilter.

instructies:

Stap 1

Controleer welke connectoren beschikbaar zijn aan de achterkant van uw home cinema-ontvanger en tv. Koop de juiste kabel.

Stap 2

Sluit de gele stekker aan het ene uiteinde van de composietkabel aan op de OUT-aansluiting van de ontvanger en de dezelfde gekleurde stekker aan het andere uiteinde op de IN-aansluiting van de TV.

Stap 3

Sluit de S-Video-kabel aan op de OUT-aansluiting op de receiver en op dezelfde IN-aansluiting op de TV.

Stap 4

Sluit de RGB-kabel aan door de rode, groene en blauwe stekkers in de corresponderende OUT-aansluitingen op de ontvanger en IN op de tv te steken.

Stap 5

Steek de HDMI-kabel in de OUT-aansluiting van de receiver en de IN-aansluiting van de TV. HDMI biedt een goede verbinding voor digitale videosignalen bij aansluiting op een HDTV.

Stap 6

Plaats de linker- en rechtervoorluidsprekers aan weerszijden van de tv, de middenluidspreker boven of onder de tv en de achterluidsprekers achter, links en rechts van het hoofdweergavegebied, ongeveer 45 graden naar binnen gericht.

Stap 7

Trek de zwarte en rode afdekkingen aan de achterkant van de ontvanger en luidsprekers omhoog om de draadgaten bloot te leggen. Sluit de rode draad aan op de rode dop en de andere draad op de zwarte dop.

Stap 8

Sluit de kabel van de subwoofer aan op de OUT-aansluiting van de receiver en op de ingang op de subwoofer zelf.

Stap 9

Voeg een dvd- of Blu-ray-speler toe aan uw systeem door de kleurgecodeerde AV-kabels aan te sluiten op de juiste connectoren aan de achterkant van de speler en op de speciale connectoren op de receiver.

Stap 10

Sluit een audioapparaat zoals een cd-speler aan door de witte en rode stekkers van de stereokabel in de linker- en rechteruitgangen van de cd-speler te steken. Steek het andere uiteinde met pluggen in de daarvoor bestemde aansluitingen op de ontvanger.

Stap 11

Sluit de elektrische snoeren van alle componenten aan op de overspanningsbeveiliging en steek deze vervolgens in een stopcontact.

Aanbevolen: