Hoe De Systeemeenheid En Accessoires Stofvrij Maken?

Hoe De Systeemeenheid En Accessoires Stofvrij Maken?
Hoe De Systeemeenheid En Accessoires Stofvrij Maken?

Video: Hoe De Systeemeenheid En Accessoires Stofvrij Maken?

Video: Hoe De Systeemeenheid En Accessoires Stofvrij Maken?
Video: Gaming PC Stofvrij Maken ... Hoe doe je dit ? 2024, Mei
Anonim

Voor de computer zijn niet alleen virussen een bedreiging, maar ook stof. Het nestelt zich op alle onderdelen, de thermische geleidbaarheid neemt af, waardoor de computer kan gaan haperen en vertragen.

Hoe de systeemeenheid en accessoires stofvrij maken?
Hoe de systeemeenheid en accessoires stofvrij maken?

Maar als u hem van tijd tot tijd stofvrij maakt, hoeft u geen tijd en geld te besteden aan reparaties. De eerste stap is om de systeemeenheid los te koppelen van de voeding, de muis, het toetsenbord en andere componenten los te koppelen. Neem het mee naar het balkon, als je in een privéhuis woont, naar de straat. Schroef het deksel los en reinig vervolgens afzonderlijk alle onderdelen of in de systeemeenheid om niets te verwijderen.

Als u besluit om de onderdelen apart te reinigen, moeten ze daarom worden verwijderd om aan het einde goed te kunnen monteren. Neem dan een stofzuiger, bevestig een mondstuk om het beter schoon te maken. Neem na het schoonmaken een penseel en overloop alle details, waarschijnlijk zit er nog ergens stof.

Om de koelers van het koelsysteem schoon te maken kun je het beste een föhn pakken en de hele zaag van de bladen blazen. Daarna kunt u de systeemeenheid zelf afvegen met een doek, maar voorzichtig om de componentkaarten niet vast te haken. Er zijn kleine contacten en deze kunnen per ongeluk worden beschadigd, wat dure reparaties tot gevolg zal hebben.

Het schoonmaken van je toetsenbord en muis is veel makkelijker, maar ook erg noodzakelijk. In het toetsenbord bevriezen de toetsen soms door het feit dat er veel stof of voedseldeeltjes in zitten, bijvoorbeeld broodkruimels. U kunt het toetsenbord het beste laten draaien en stof en vuil wegblazen met een föhn. Monteer daarna de systeemeenheid, sluit alle draden aan en schakel deze in op het elektriciteitsnet. Vervolgens moet u de computer inschakelen en controleren of alles correct en correct is aangesloten.

Aanbevolen: