Een Videorecorder Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Videorecorder Aansluiten Op Een Computer
Een Videorecorder Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Computer
Video: VCR to Computer - How to connect, watch and record old VHS tapes 2024, April
Anonim

Het VHS-formaat is tegenwoordig al een zeldzaamheid in musea en de bewaring van materiaal op videobanden is vrij laag. Maar wat te doen als er belangrijke of gewoon dierbare opnames op de cassettes staan? Ze kunnen bovendien thuis worden gedigitaliseerd, zonder te veel te betalen aan de studio's die dergelijke diensten aanbieden.

Opnames kunnen thuis gedigitaliseerd worden
Opnames kunnen thuis gedigitaliseerd worden

instructies:

Stap 1

Om uw videorecorder op uw computer aan te sluiten, hebt u een videobewerkingskaart of tv-tuner nodig. De goedkoopste apparaten uit deze categorie kosten minder dan $ 50, maar om een beter resultaat te krijgen, is het beter om niet te beknibbelen en een tuner aan te schaffen met hardware-streamcodering in MPEG2.

Stap 2

Zorg er bij aankoop voor dat de tuner of videobewerkingskaart composiet- of componentingangen heeft (nog beter - S-Video).

Stap 3

Sluit het videosignaal van de VCR-uitgangsconnector (alleen videosignaal) aan op de ingangsconnector van de tuner of videobewerkingskaart. Een adapter kan nodig zijn, maar dit type adapter is gemakkelijk verkrijgbaar in elke tent.

Stap 4

Sluit de kabel van het audiosignaal van de videorecorder aan op de ingang van uw geluidskaart. Hiervoor is een RCA-minijack-adapter nodig.

Stap 5

Installeer een videobewerkingsprogramma zoals VirtualDub. Configureer uw tuner (of videobewerkingskaart) als het video-ingangssignaal en uw geluidskaartingang als het audiosignaal. Stel videocoderingsparameters in en sla uw films op in digitaal formaat.

Aanbevolen: