Hoe U De Diagonaal Van Uw Tv Kunt Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Diagonaal Van Uw Tv Kunt Bepalen
Hoe U De Diagonaal Van Uw Tv Kunt Bepalen

Video: Hoe U De Diagonaal Van Uw Tv Kunt Bepalen

Video: Hoe U De Diagonaal Van Uw Tv Kunt Bepalen
Video: H1 Hoe bereken je aantal diagonalen van een veelhoek 2024, April
Anonim

De diagonaal van de tv is handig om te weten. Het reparatiecentrum zal naar haar vragen of het apparaat gereanimeerd moet worden. Rekening houdend met de diagonaal moet je ook de afstand kiezen waarop je voor het scherm mag zitten.

Hoe u de diagonaal van uw tv kunt bepalen
Hoe u de diagonaal van uw tv kunt bepalen

Het is nodig

  • - televisie
  • - centimeter / meetlint
  • - rekenmachine
  • - instructie
  • - notitieboekje en pen

instructies:

Stap 1

Om de diagonaal van uw tv te bepalen, kunt u verschillende methoden gebruiken. De eerste en meest elementaire is om in de instructies voor het apparaat of zelfs op de doos te kijken. Het merk, model en diagonaal van de tv staan direct op de omslag van de gebruikershandleiding aangegeven.

Stap 2

Het komt voor dat noch de doos, noch de instructies kunnen worden gevonden. Bepaal in dit geval precies welke TV voor de meting wordt gepresenteerd: CRT (CRT TV), LCD (liquid crystal) of plasma.

Stap 3

Als u een CRT-tv heeft, moet u de diagonaal meten bij het glas van de lamp. Trek gewoon de centimeter van de ene hoek van het scherm schuin naar de andere. Noteer je resultaat in centimeters.

Stap 4

LCD / Plasma TV moet voor de meting ingeschakeld zijn. Ga er een meter of een half vandaan, fixeer met je blik de extreem gloeiende pixels in de hoeken. Het feit is dat bij lcd- en plasma-tv's het beeld is ingesloten in een klein zwart kader rond de omtrek van de tv. Daarom moeten metingen worden gedaan aan de pixels die zo ver mogelijk van elkaar verwijderd zijn.

Stap 5

Kom er dichtbij zonder de tv uit te zetten. Breng een centimeter van de ene extreem lichtgevende pixel schuin over het scherm naar de andere aan. Schrijf het resultaat op.

Stap 6

Maak berekeningen. De diagonaal van een tv of monitor wordt altijd aangegeven in inches. Om de juiste maat te bepalen, deelt u de verkregen gegevens in centimeters door 2,54 cm. Het resultaat is de diagonaal van uw tv.

Aanbevolen: