Een Lasercartridge Bijvullen?

Inhoudsopgave:

Een Lasercartridge Bijvullen?
Een Lasercartridge Bijvullen?

Video: Een Lasercartridge Bijvullen?

Video: Een Lasercartridge Bijvullen?
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, April
Anonim

Moderne modellen laserprinters hebben een lange voorraad cartridges. Maar vroeg of laat raakt de toner in de cartridge op. In de regel gebeurt dit op het meest ongelegen moment en is het niet overbodig om te weten hoe u de cartridge zelf moet bijvullen.

Een lasercartridge bijvullen?
Een lasercartridge bijvullen?

Het is nodig

  • - nieuwe toner;
  • - borstel of borstel;
  • - huishoudhandschoenen;
  • - Middelgrote kruiskopschroevendraaier;
  • - stofzuiger (bij voorkeur).

instructies:

Stap 1

Het eerste signaal dat een cartridge moet worden bijgevuld, is een gestreepte, vage afdruk. Maar haast u niet om de toner onmiddellijk te vervangen - trek de cartridge uit de printer en schud deze meerdere keren krachtig. Plaats het vervolgens terug op zijn plaats en druk een testpagina af - als het afdrukken normaal is, zal de cartridge een tijdje normaal kunnen werken. Als deze maatregel niet helpt, moet hij zeker tanken.

Stap 2

Leg een krant op tafel, verwijder de cartridge voorzichtig uit de printer en inspecteer de structuur. Het meest populaire patroonmodel bestaat uit twee delen, die met elkaar zijn verbonden door vergrendelingen of vergrendelingen.

Stap 3

Open de vergrendelingen / vergrendelingen, scheid de helften van de patroon en heel rustig, langzaam, probeer niet op uzelf te morsen, giet het gebruikte poeder eruit. Geweldig als je een gasmasker of gezichtsbescherming hebt.

Stap 4

Gebruik een borstel of borstel om de cartridgehopper grondig te reinigen van oude tonerklonters. Om dit goed te doen, is het beter om de lichtgevoelige trommel te verwijderen. De trommel is niet moeilijk te vinden - traditioneel zal deze roze of blauw zijn.

Stap 5

Reinig ook met een borstel of een borstel de tandwielen van het oude poeder en ga met een stofzuiger over de cartridge.

Stap 6

Giet nieuwe toner in de cartridge.

Stap 7

Zet nu de cartridge weer in elkaar en schuif deze terug op zijn plaats in de printer.

Stap 8

De tweede methode is voor degenen die niet bang zijn om gaten in de technologie te maken. Maak een netjes gat met een diameter van 8 of 10 millimeter in de tonertrechter en schud de oude toner er doorheen en vul de nieuwe met een trechter. Na het verwisselen van de toner kan het gaatje worden afgedicht met tape. Een soortgelijk gat kan worden gemaakt met een boor, scalpel of soldeerbout. Helaas is het met deze methode onmogelijk om de trommel en tandwielen van de oude toner te reinigen, dus gebruik deze methode niet vaker dan 2-3 keer achter elkaar.

Aanbevolen: