Een Kleurencartridge In Een Printer Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Kleurencartridge In Een Printer Bijvullen
Een Kleurencartridge In Een Printer Bijvullen

Video: Een Kleurencartridge In Een Printer Bijvullen

Video: Een Kleurencartridge In Een Printer Bijvullen
Video: How To Refill A Hp Colour Ink Cartridge Hp 62 302 Hp62 Hp302 61 62xl 65 63 680 304 304xl 303 303xl 2024, Mei
Anonim

Het is zonde als tijdens het printen van foto's de inktcartridge van een Canon printer ineens leeg raakt. Als gevolg hiervan wordt het noodzakelijk om de voltooide cartridge te vervangen door een nieuwe, en dit vereist, zoals u weet, aanzienlijke financiële kosten. Om geld te besparen en uw kleurencartridge een tweede leven te geven, kunt u proberen deze zelf bij te vullen.

Een kleurencartridge in een printer bijvullen
Een kleurencartridge in een printer bijvullen

Noodzakelijk

  • - inkt;
  • - een kleine doos;
  • - anjers;
  • - keukenpapier of pluisvrij servet;
  • - Scotch

instructies:

Stap 1

Verwijder de gewenste cartridge uit de printer, houd deze bij de zijkanten vast en plaats deze in een kleine doos zodat de spuitmonden de bodem van de doos niet raken. Degene waarin hij zich bevond op het moment van aankoop is het meest geschikt.

Stap 2

Lees voordat u begint met tanken de instructies, er staat welke kleur toner waar moet worden bijgevuld. Verwijder de speciale sticker van de cartridge die de navulpoorten bedekt. Gebruik de nagel die bij de inkt is geleverd en prik voorzichtig kleine gaatjes zodat de naald van de spuit vrij kan passeren, en er is nog steeds een kleine opening tussen de rand van het gat en de luchtuitlaat tijdens het bijvullen.

Stap 3

Maak alle inktspuiten klaar met de naalden er goed op zodat er geen inkt uitloopt bij het bijvullen. Neem een spuit, steek deze in het gewenste gaatje, prik de spons lichtjes door en druk langzaam op de zuiger, knijp niet meer dan 5 ml inkt in de patroon. Vul de rest van de gaten op dezelfde manier. Wacht 5 minuten tot de inkt is ingetrokken en de overtollige inkt uit de printkop. Droog ze af met een papieren handdoek of een pluisvrije doek.

Stap 4

Knip een klein stukje tape af en dicht de gaatjes ermee af. Plaats de opnieuw gevulde cartridge terug in de printer, zorg ervoor dat deze volledig droog is, reinig de spuitmondjes en lijn de printkop meerdere keren uit. Als de afgedrukte afbeelding vervaagd lijkt, wacht dan even totdat de cartridge beter is ingeweekt.

Aanbevolen: