Een Patroon Bijvullen?

Inhoudsopgave:

Een Patroon Bijvullen?
Een Patroon Bijvullen?

Video: Een Patroon Bijvullen?

Video: Een Patroon Bijvullen?
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, April
Anonim

Als een inkjetprinter stopt met afdrukken, is de kans groot dat de inktcartridges leeg zijn. Haast u niet om een nieuwe cartridge te kopen of naar een werkplaats te gaan voor een professionele navulling. Met de eenvoudigste materialen bij de hand, kunt u de cartridge thuis bijvullen.

Een patroon bijvullen?
Een patroon bijvullen?

Noodzakelijk

  • - inkt voor de cartridge;
  • - medische spuit;
  • - een schone doek;
  • - polyethyleenfilm;
  • - duct tape;
  • - schaar;
  • - latex handschoenen.

instructies:

Stap 1

Voorraad op inkt voor de cartridge. Ze kunnen worden gekocht bij een gespecialiseerde kopieerwinkel. Zorg ervoor dat de inkt die u kiest geschikt is voor uw type inkjetprinter. Om een kleurencartridge bij te vullen, heeft u inkt van de juiste kleur nodig.

Stap 2

Bereid je werkplek voor. Plaats plasticfolie of tafelzeil op de tafel waar u de patroon gaat vullen om het oppervlak te beschermen tegen verontreiniging. Bescherm uw handen met rubberen handschoenen. Voor het tanken heeft u ook een gewone medische spuit nodig, waarvan de capaciteit overeenkomt met het volume van de patroon dat is gespecificeerd in de technische documentatie.

Stap 3

Zet de printer aan en zet het afdrukapparaat in de werkstand. Koppel de te vullen cartridge los van het apparaat. Raak het werkoppervlak en de spuitmonden van de patroon niet aan. Dit kan leiden tot uitval van het printelement.

Stap 4

Trek voldoende inkt uit de fles in een schone spuit om bij te vullen. Bevestig een naald aan de spuit. Inspecteer de patroon. Op een van de muren zie je een sticker met een rij gaten eronder. Steek de naald van de spuit voorzichtig om de beurt in elk gaatje en injecteer inkt in het apparaat.

Stap 5

Veeg de gevulde patroon af met een schone doek om druppels te verwijderen en zorg ervoor dat u de sproeiers niet raakt. Knip een stuk ducttape of ducttape af en gebruik het om de gaten te bedekken die je hebt gebruikt om de cartridge te vullen. Over de plaklaag kan een standaard label worden aangebracht.

Stap 6

Plaats de opnieuw gevulde cartridge in de overeenkomstige sleuf in de printerwagen en test deze in werking. Druk een voorbeeld van een document af. Als de afdruk te vettig is, verwijder dan de cartridge weer en plaats deze een tijdje op een doek of meerdere lagen krantenpapier, met het werkoppervlak naar beneden. Wanneer de overtollige inkt is afgetapt, veegt u de cartridge af en plaatst u deze opnieuw in de wagen. Stel de printer af volgens de aanwijzingen in de technische documentatie.

Aanbevolen: