Zelf De Lasercartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Zelf De Lasercartridge Bijvullen
Zelf De Lasercartridge Bijvullen

Video: Zelf De Lasercartridge Bijvullen

Video: Zelf De Lasercartridge Bijvullen
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, Maart
Anonim

De levensduur van moderne laserprinters is vrij groot, maar vroeg of laat moeten de cartridges worden vervangen. Om geen tijd te verspillen aan het naar de werkplaats gaan om de cartridge bij te vullen, kunt u het zelf doen, vooral omdat het vrij eenvoudig is. De tonerfles kost veel minder dan het bijvullen van de cartridge in de werkplaats, en daardoor bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld.

Zelf de lasercartridge bijvullen
Zelf de lasercartridge bijvullen

Het is nodig

  • - tonercontainer;
  • - schroevendraaier;
  • - een hamer;
  • - een stuk materie;
  • - wattenschijfjes.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om je werkplek voor te bereiden. Haal de cartridge uit de printer en leg deze op tafel. Onderzoek het zorgvuldig en vind kleine doppen (stalen bevestigingsmiddelen) van de uiteinden.

Stap 2

Plaats vervolgens de cartridge op de tafel met het uiteinde naar voren gericht. Houd het met één hand vast en plaats de schroevendraaier met de andere hand op de dop, loodrecht op de tafel. Sla vervolgens met een kleine hamer lichtjes op het handvat van de schroevendraaier zodat de dop naar binnen springt. Doe hetzelfde met de tweede dop.

Stap 3

Verdeel de cartridge in twee helften. De eerste bevat de tonerrollen en de tweede bevat ook rollen en een opvangbak voor stof, stukjes papier en toner.

Stap 4

Plaats de eerste helft van de patroon voor je, leg de andere opzij. Open voorzichtig het speciale compartiment voor toner, giet de rest van de oude toner in de prullenbak en voeg de nieuwe toner toe tot 2/3 van de cartridgecapaciteit, net zo voorzichtig en afgemeten. Sluit het tonercompartiment met de klep.

Stap 5

Leg nu de bijgevulde helft van de patroon opzij en neem de tweede helft. Zoek daarin een plek waar vuil zich ophoopt en maak het vervolgens grondig schoon van toner- en papierafval.

Stap 6

Neem vervolgens beide helften van de cartridge, verbind ze met elkaar en houd ze in deze positie, steek ze in de uiteinden van de doppen die u eerder hebt uitgeschakeld. Zet beide helften ermee vast. Gebruik een vochtige papieren handdoek of een zachte doek om eventuele sporen van toner van de cartridge te verwijderen.

Stap 7

Nu kunt u de werking van de pas bijgevulde cartridge controleren. Plaats het in uw printer, maak enkele kopieën. Nadat u zeker weet dat alles in orde is, kunt u verder werken met de afbeeldingen.

Aanbevolen: