Een Canon-cartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Canon-cartridge Bijvullen
Een Canon-cartridge Bijvullen

Video: Een Canon-cartridge Bijvullen

Video: Een Canon-cartridge Bijvullen
Video: Refill Canon ink 2024, Mei
Anonim

Het type FX-10 cartridge wordt gebruikt in veel printers en kleine MFP's van Canon en HP. Deze cartridge heeft een eenvoudig apparaat en de gebruiker kan deze thuis zelf bijvullen.

Een Canon-cartridge bijvullen
Een Canon-cartridge bijvullen

instructies:

Stap 1

Plaats de Canon FX-10 cartridge met de lichtgevoelige drum naar je toe. Beweeg de beschermkap van u af. Verwijder de veer aan de linkerkant van de cartridge. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven te verwijderen waarmee het deksel van de lichtgevoelige drum aan de rechterkant is bevestigd. Verwijder het deksel van de cartridge.

Stap 2

Til de trommel voorzichtig op aan het tandwiel en verwijder hem uit zijn zitting. Onthoud dat het aan het andere uiteinde is vastgezet met een metalen schacht met een brede basis. Verwijder de trommel voorzichtig. Pas op dat u het niet beschadigt, aangezien het een belangrijk onderdeel van de cartridge is. Gebruik een gebogen priem of staaldraadhaak om de laadschacht uit zijn zittingen te verwijderen. De as bevindt zich onder de verwijderde lichtgevoelige trommel.

Stap 3

Verdeel het patroonlichaam in twee helften. Hiervoor moeten de borgpennen worden verwijderd. Je kunt hun randen verzonken in het lichaam zien aan de uiteinden van de cartridge. Gebruik een gebogen priem of platte schroevendraaier om te verwijderen. Duw de pinnen naar buiten en oefen kracht uit op hun randen, die zich in de cartridge onder de magnetische rol bevinden. Zodra u ze uit hun plaats schuift, kunt u de tang gebruiken om ze eruit te trekken.

Stap 4

Neem de helft van de tonerafvalcassette en verwijder de privacysluiter. Draai met een kruiskopschroevendraaier de twee schroeven los en verwijder het reinigingsblad. Schud de afvaltoner uit de hopper en zuig deze op. Plaats het reinigingsblad en de beschermkap terug.

Stap 5

Pak de andere helft van de magneetrolcassette. Gebruik aan de kant tegenover het tandwielreductor een kruiskopschroevendraaier om de bevestigingsschroef los te draaien en verwijder het patroondeksel. Terwijl u de magnetische rol vasthoudt, trekt u de plug uit die de tonertrechter afdekt. Giet de toner met behulp van een trechter in de cartridge nadat u deze heeft geschud. Plaats de plug terug en schroef de cartridgedop weer vast.

Stap 6

Neem de helft van de afvalbakpatroon. Breng een laag speciaal poeder aan op het reinigingsblad. Installeer de laadschacht op zijn plaats, nadat u deze hebt afgeveegd. Bevestig de lichtgevoelige drum op de zittingen zonder het cartridgedeksel vast te schroeven.

Stap 7

Verbind de twee helften van de cartridge met elkaar, plaats de borgpennen en schroef het cartridgedeksel dat de lichtgevoelige drum bedekt met twee schroeven vast. Vervang de veer.

Aanbevolen: